Smr28 ya bazi yorumlarda ne bicim yahu şaşırıyorum 😁 benim anneannem de oyle biliyor eskilerin bazi soyledikleri yanlis olsa da bebek bakiminda simdi internetten okuduklarimiza gore cok daha dogru oldugunu dusunuyorum. Mesela aksam en fec 5te uyansin 9da uyusun diye okudum internette ilk dogduugunda yavrumu uyumasin diye iskence cektiriyormusum resmen halbuki 1bucuk saatte bir uyumali 8de de uyusa gece 12 de de uyusa sabah erkj uyaniyor bebekler keske bastan anneme ananeme buyuklere danissaydim dedigim konular var corap giydirmek gibi mesela papatya cayi mesela veya kundak mesela gibi gibi. Tuzlu suyunda cilde faydalari saymakla bitmez ancak bebekler uzerinde kanitlanmis bir etkisi varmi yokmu arastirmadim ama anneannemler yapmislar hep bende bebegime yaptirdim cocugu balik gibi tuza yatirmiyorlar , suyun icine bi miktar tuz atiyor eriyor tuz onla islatiyor vucudunu sonra normal suyla duruluyorlar. Yaptirdim ben , ondan mi bilemem ama mesela koye gittik 5 gun soguk diye yikamadim sadece poposunu yikadim mesela hic ne teri koktu ne bisey. Bilemem ben yaptirdim cevremde de yaptiran yapan gordum ha olmasa bi eksik mi hayir ama yapana da bisey oldugunu duymadim. Gene tabi anneler kendileri bilir evladi icin ne yapacagini ama buyuklerin tecrubelerini yok saymamak lazim yeni anne olmuslar icin ozellikle. Cok biliyorum havalari yuzunden cocuguna farkinda olmadan iskence edenler var