Merhaba, ben 29 yasinda polikistoz over sendromu olan bir kadinim, 1 yil 6 aydir evliyim. Evlendikten sonra 5 ay kadar korunduk, sonra cocuk istedigimiz icin korunmadik. Uzerinden 5 ayda gecti ve ben hic hamile kalmadim. Doktora gittim ve polikistoz oldugumu, folekul yetismedigi icin hamile kalmadigimi ogrendim. Basladim ilac tedavisine, ama 3 ay denememe ragmen folekul yetismedi o yuzden asilamada olamiyordum. Sonra yaz girdi ve biraz ara verdim yumurtaliklarim rahatlasin diye. 1 ay aradan sonra yeni doktorumun tavsiyyesibile Diana ilaci kullandim 2 ay, ama o iki ayda hamile kalma ihtimalim yoktu dedi, pcosu tedavi etmek lazimmis oncelikle, 2ci ayda dianaya paralel olarak baska bir ilacta yazdi oda yumurtaliklari hazirliyordu. 3cu ayimda artik dinana kullanmadim, o ay 14cu gunde ultrasona gittim ve 24mm folekul oldugunu gordum, benim icin bu bile o kadar heyecan vericiydi ki, gozlerime inanamamistim. Ve ilk asilamami oldum, ama tutmadi. 2ci ay 18mm ile ikinci asilama oldum yine tutmadi, bu bu ay 3cu asilamami oldum ve sukurler olsun tuttu. Hamile oldugumu ogrendim. Simdi size tavsiyye vermek istiyorum izninizle cunki bundan onceki aylarda bunlari yapsaydim o kadar stress cekmezdim.
- Asilamadan sonra hamilelik belirtilerinin olmasi normaldir, bazen olur bazen olmaz. Bende 2 defa oldu ama bu ay hic bir belirti olmadi. Lutfen bunu hamileliye baglayipta kendinizi umutlandirmayin, asilamadan sonraki sureci dusunmeyin. Ve testi regl gununuzden 1 ya 2 gun gecikme olduktan sonra yapin.
- Asilamadan once, ve ya asilama gunu, ve 36 saat sonunda iliskide olun. Oncesi olmak iyidir cunki yumurta catladigi anda dollenme gitsin, sperm zaten 3-5 gun orda kaliyor.
- En onemli bilgi ise, hamile kalmak kafasi ile iliskide olmayin, ne zaman ki onu dusunmuyorsunuz cogunlukla o ay hamile kalirsiniz. Cunki beyin ile yumurtaliklar bir birine bagli, kafaniz rahat olmali ki vucut rahat olsun. Sadece iliskinin tadini cikarin, ve gun asiri iliskide olun.
Insallah Rabbim isteyen herkese tez zamanda anne olmayi nasip eder🤲🤲