Birgün bende inşallah diyerekten yazma şansını Rabbim verdi,hamdolsun.
39+3 de (24.11.2023)normal doğumum oldu oğluma.
50 cm 3775 gram doğduk.
Hamileliğimin 30. Haftalarında serviks kısalması sorunu yaşadım,progestan dinlenme vs ile son haftalara ulaştım bu konuda endişesi olanlar önlem alsın sonra Rabbim koruyor.
Doğum sürecim ise 38.haftadan itibaren ara ara gelen regl olcakmışım gibi bel ve sırt ağrısı çektim,ve karnım günde en az 10-15 kez sertleşmeye başladı ve resmen bebek bi yere toplanıyor taş oluyordu.
Doğum anında ise 6 cm açıklığa kadar aman aman sancı hissetmedim.Sonrasında doktor suyumu paatlattı ve gerçek o filmlerdeki gibi doğum sancıları çekmeye başladım.7.cm itibaren şiddetlendi 5 ,3,2,1 dk da sancılar sıklaşıyor açıklığım 10 cm e ulaşıyordu.Tam açılma olunca doktor tüm nefesimi tutup ıkınmamı ama nefesi dışarı vermeden dedi.
Ama bizim koca kafalı oğluşum 7.denemede anca çıktı🫣
Doktor yırtılma olmayacağını düşünüp kesi atmadı ama yırtılmam biraz oldu ama o doğum sancısında hissettim dersem pek doğru olmaz.
Dikiş kısmı aslında sancılı ama şöyle bebeğiniz doğmuş hafiflemişsiniz ve bide alt taraf doğum sonrası uyuşuk yorgunluk ve acıyı yüksek seviyede hissettiğimiz yer olduğu için dikiş devede kulak misaliydi.
Şimdi uykusuz kaldığım gecelere bile şükür ederek,tüm sevgimi evladıma adıyorum.
Tüm anneleri,anne olmak isteyenleri,ve kalbinde annelik duygusunu taşıyanları kutluyorum biz çok değerliyiz.
Sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz🤍