Kubraesber16 Kızlar Merhaba! E bebekten alışveriş yapayım dedim 20+2 hftadayız henüz hiç alışveriş yapmadım beden olarak yenidoğan mı yoksa 3 ay yazanı mı secmeliyim iki kızım var mağazadan almıştık onlara hep o zaman 0-3 aydı beden ama e bebek sitesinde yenidogan diyor 3 ay 6 ay 9 ay diye ilerliyor sizce 3 ay mı yeni doğan mı olmalı kafam karıştı. Kızlarımın ikiside 4 kiloya yakın doğmuştu 0-3 ay sorun olmamıştı
mervemurat16 Kubraesber16 ben yenidoğan aldım biraz sonra beden beden aldım hepsini özellikler zıbınlarda ama genelde 3 ve 6 ay aldım alt takımlarını falan
Kirmizibalik1 Kubraesber16 valla bana herkes 3 ay al demisti yenidogan giyemez cocuk falan oglum 4 kilo dogdugu halde yenidogan kiyafetleri zibinlari giydi cunku digerleri cok buyuk oluyor orayi katla burayi kivir olmuyor oyle. 3 4 tane yenidogan set al bence bide zibini iste. Geri kalanlari 3aydan al. Cunku cok az kullandik biz yenidoganlari ama kullandik 3ay büyük gelir. Bide uzun kol zibin aldim ben altina esofman giydirip yelek giydiriyorum. Veya kısa kol giydirip ustune body giydiriyorum. Uzun kolu tek kullanmak kolayima geliyor bazen ust uste giydirmek zor oluyor cunku biraz hareketlenince
Kgndus Kubraesber16 yenidoğan bi kaç tane alın hastane çıkışı haricinde çünkü kaç kilo doğarsa doğsun o gözünüze küçük gelen yenidoğan kıyafetler büyük geliyor bende ilk gebeliğimde 2 takım yenidoğan almıştım yetmedi hep 3 aylıkları giydirmek zorunda kaldım ki kızım 3 buçuk kg doğmuştu şimdi yeni bebişe bir sürü yenidoğan aldım lazım olacak üşümesin büyük kıyafetlerle
e_blue_sky_a Kubraesber16 e bebekteki yenidoğan lar resmen 1karış. Hatta şöyle söyleyim 0-3ler yenidoğan gibi. 0-3 al 3-6 al yarı yarıya karıştır. Yenidoğan alacaksan sadece hastane çıkışı al ben öyle yaptım.
Aybarssmom_ Yenidoğan 0-3 ay oluyormuş zaten canım mağazada çalışana sormuştum bende, kış bebeği olacağı için biz hepsini 0-3 ay aldık 3-6 ay olanlar hediye geldi ama sen bana bakma bizim ilk bebiş ne yapacağımızı bilemeden saldık artık aldık bişeyler 😅
Kubraesber16 Aybarssmom_ bizimde nisan basında doğacak allahın izniyle canım bazılarında yenidoğan bedeni kalmamiş melesa onlarda 3 ay tercih edebilir miyim acaba
Aybarssmom_ Kubraesber16 ay gerçekten bilemedim Nisan’da havalar daha pek ısınmamış oluyor ama 3 ayda temmuza denk geliyor ama kilolu bebiş olursa da 3 ay iyi olur gibi
Kubraesber16 Aybarssmom_ valla benimde iyice kafam karışmış durum da ☺️ İki kızım var ama üstünden on yıl geçti o yüzden hic hatırlamıyorum neyi nasıl almıştım iki kizimda da mesela bir numara bez hic kullanmadik iki numara bezle baslamistik hem yenidogan hem uc ay bakayim ben o zaman
Kubraesber16 Kirmizibalik1 dediginiz gibi biraz yenidogandan biraz da 3 aydan alayim o zaman birde hemen buyuyor bebisler kiyfetler kuculuyor cokta abartmadan almak gerek bu yuzden dogru alisveris yapabilmek derdindeyim zaten kat kat degilde bizim giydigimizin bir tik daha kalini olmali dr. Oyle demisti kizlarimda
Kirmizibalik1 Kubraesber16 evet bende fazla almadim bazen hafta hafta aldigim oluyor cunku benim oglum cok kilo aldi mesela 2 no bez kullanamadan 3 aldik 4 kullanamadan 5 aldik gibi yani az bikac parca alip duruma gore bakarsiniz en doğrusu bu.. kalin giymeyi hic sevmiyorlar ya sirti totoyu usutmesinler de 🥲
Kubraesber16 Kirmizibalik1 evet hemen buyuyorlar kontrollu almak lazim aslinda oda sicakligini ayarladiktan sonra cok fazla kalin giyinmelerine gerek yok zaten canim
Kubraesber16 e_blue_sky_a e bebekten hic alisveris yapmadim kararsiz kaldim dun yapacaktim sepette duruyor suan urunler en iyisi bi gidip magazada bakayim ona gore sizlerinde yorumlarini goz onune alarak alayim tesekkur ederim 🙏
e_blue_sky_a Kubraesber16 her yer e bebek mağazası. Mutlaka git Bi bak. Çünkü hakaten yenidoğan lar resmen 1karış yavru kedi için sanki 😀 0-3 zibinlar var ya minicik minicik. Yengeme soruyorum bu 0-3 zibinlari yeğenim kaç ay giydi diye o çok almıştı Çünkü; 2. 200 doğan minicikbi bebekti yeğenim, o durumda bile 1bucuk 2ay içinde dar gelmiş. Ama bazı takımlar tulumlar var 0-3 almak gerekiyor çocuk çuval gibi gezecek değil ya illa ki 0-3ler alıyoruz ama bakmak lazım. E bebekte hello baby zibinlar var çok güzel onlara bak mutlaka
Kubraesber16 e_blue_sky_a gidip yerinde gorup almak en dogru karar olacak haklisiniz kalip kalibi tutmuyor maalesef
elmaelmaelma Kızlarınız 4 kiloya yakın doğduysa yenidoğan çok fazla almayın bence. Hastane çıkışı dışında 1-2 tane 5li takım, 2-3 tane alt üst veya tulum alabilirsiniz yenidoğan. Geri kalanı 3-6 ay alın bence.
Kubraesber16 elmaelmaelma evet kizlarimin ikiside 4 kiloya yakındı bu bebegimde suan icin haftasina gore onde gidiyor muhtemelen ablalari gibi dogacak ☺️ Dediklerinizi dikkate alarak alisveris yapacagim tesekkur ederim
e_blue_sky_a Kubraesber16 ya büyük markaların tutuyor polo olsun gap olsun ama zaten biz de oralardan alışveriş yapamayız 1swet bin TL :)
Kubraesber16 e_blue_sky_a okadar lukse gerek yok 🙈😂 bebegin yedigi helal giydigi haram diye bir laf var ilk aylarda zaten hemen kucukuyor kiyafetler bebisler hemen gelisiyor hic gerek yok bin tl bir kiyafete verene kadar birden fazla eksigini karsilariz canim
e_blue_sky_a Kubraesber16 yani, biraz daha vücut oturunca yarın öbürgun ayakkabı idi mont idi kaliteli alınır da; şuan çok hızlı büyüyecekler önemli olan ihtiyaçları kadar ve temiz olmaları