feridedmt Kıyafetlerin etiketlerini kesiyorum yıkamak için fakat içlerine baktığımda kurutma makşnasına atmayın yazıyor bu şekilde benim makinam hem yıkma hem kurutma ikisini bir arada yaparım diyordum fikri olan var mı? Bir de bazısında 40 derecede yıkayın yazıyor bazısında 30 derece yazıyor ben hepsini karışık atayım diyordum renkli beyaz diye ayırmayayım zaten düşük derecede atacağım diyordum buna ne diyorsunuz😊
minikmucizeemaak feridedmt Kurutma mevzusunu bilmiyorum ama renkli beyaz ayrı 30 derece de yıkadım. İyi ki öyle yapmışım renklilerin bazısı renk verdi beyazlarla atsam gitmişti
Nnoktaa feridedmt tam da bugün tüm kıyafetleri önce 40-60 derecede sıvı bebe deterjanıyla yıkadım. Ardından kurutmaya attım. Çıktı elimle düzelterek katladım. Hiçbir sorun yok 😅
Zuleyhadere25 feridedmt bence hepsini bir yıkamayın renklileri beyazları falan ayrı yıkayın bazılarının renkleri değişebiliyor
feridedmt minikmucizeemaak gerçekten mi ya ben öyle yaparım diye etiketlerini kesince hepsini aynı sepete attım şimdi bir daha ayıracağım o zaman😊 burada bazıları öyle yazmıştı o yüzden öyle düşünmüştüm
minikmucizeemaak feridedmt İsterseniz deneyin tabi ama ben bazılarını elde bile yıkadım sırf renk vermesin diye 😂 etiketleri kesip ayrı yerlere koymuştum öyle yıkamıştım
feridedmt Nnoktaa o zaman kurutmaya atayım sonrasında ütüleyeyim, ben duru granğl almıştım toz deterjan yani. Daha önce hiç toz deterjan kullanmadım onu da sıvı deterjan gibi yıkıyoruz değil mi sanki annem bi ara toz deterjan için bir kapak indirmen lazım demişti emin olamadım
Nnoktaa feridedmt kurutma makinesi kullanınca ütülemenize gerek kalmıyor. Orada önemli olan kıyafetlerin jilet gibi ütülü olması değil yüksek ısıyla mikrobun kırılması. Ama derseniz ki içim rahat olsun yine de ütüleyeceğim. O zaman da ütünün buhar fonksiyonunu kapatın. Gebe okulunda bize verilen eğitimde bunları anlattılar. Buharla kumaşı tekrar nemlendirip bakterilere yatkın hale getirmiş oluyorsunuz. Toz deterjan meselesine gelince; çok bilgim yok çünkü uzun zamandır yalnızca sıvı deterjan kullanıyorum. Yine gebe okulunda şunu ifade etmişlerdi. Toz deterjan kullanacaksanız 2 kere durulama yaptırın. O granüller kumaşa yapışıp çıkmayabiliyor.
feridedmt Nnoktaa ne güzel yazmışsınız teşekkür ederim😊 ütüleyince buhar vermek mikropları öldürüyor diye biliyordum bildiğim her şey yanlış çıkıyor🥹 neyse deneye deneye öğreneceğiz bakalım. Aslında ben de sıvı deterjan kullanıyorum hep eşim toz deterjan soldurur ve baskıları götürebilir dediği için😄 ama bebek için toz almıştım baktım biraz araştırdım duru iyi gibime gelmişti ya da ecos3 alayım diyordum duru aldım ama eğer öyleyse bir dahakine ecos3 alırım. Teşekkür ederim telrardan🙏🏻
_tuuggcce_ feridedmt ben karışık atıyorum, bana atma dediler ama attım hep atıyorum. Bu zamana kadar renkleri birbirine karışmadı. 30 derece, 600 bazende 800 devire atıyorum kısa programda. Ayrıca hijyen programında kurutmaya atıyorum, çekme yapmadı