Buketduru35 memeye 4 saat uyaran verilmesse sut artisi olmuyor, tek seferde iki memeyi bu yuzden veriyoruz. Benim bebegimde cok zor uyaniyordu emerken surekli uyuyordu suan 20 gunluk cok sukur duzeldi. Aslinda bu noktada tarti cok onemli ona gore ilerlemeniz lazim. Doyup doymadigini 15 dk emiyorsa doyuyordur uyuyordur demek bana gore isi sansa birakmak oluyor. Eger sariligi yukseliyorsa uyuyakalabilir ve Ne yapip edip uyandirman lazimda olabilir.
Simdi soyle sorucam 5.gun kontrolunde ne kdr kilo kaybetmis bebegin?
- Kontrole ne zaman gideceksin?
ben kendi bebegimden ornek veriyim. 5.gun kontrolunde dogum kilosunun %6sini kaybetmis dr normal dedi.
2.kontrole gittigimde benimkide gunde 12 gr almis benim sutum vardi ama cok uykuluydu ve asla uyandiramiyordum. Dolayisiyla bebek beslenememis cunku en az 20 30 gr almasi gerek.
Dr 3.kez kontrole cagirdi ve sut sag ver sut cikmassa mama ver dedi. Sonra 3.kontrolumde o da emmeyi daha iyi ogrendi ve artik uykulu hali gecmisti ve kilo alimi normale dondu..
Simdi senin bebis doyup doymadigini 2.kontrolde anlarsin ama cok uykulu bir bebekse az besleniyorda olabilir bence bisekilde uyandirip 2 memenide vermek icin zorla derim. Islak Pamukla yuzunu fln siliyordum ben
Birde bebegin cisli bez durumu nedir? Gunde en az 5dolu bez oluyor mu?
Ve o kadar surede memeyi aktif emdiginden emin misin? Yutkunuyor mu? Bos mu cekiyor?