Ege_mommyy_11 Anneler, Haftaya cuma doğum yapacağım sarı tülbent çocuk sarılık olmasın die konuluomuş inanmıorum böle şeylere ama doğruluk payı var mı ne düşünüosunuz?
cutecik Ege_mommyy_11 ufff hiç inanmıyorum bilimsel bir açıklaması bile yok cidden sarı koyunca anlaşılmıyo bile kaynanam koymuştu onu kırmamak adına bişey demedim ama sarılık olmasın yada olduysada hemen geçsin istiyosanz bol bol emzirmek en güzel çözüm
Bircicekanne Ege_mommyy_11 yeni doğan bebeğe sarı kıyafetler giydirilmesini önermezler sarı örtünün de aynı şekilde sarılık olursa farkedilebilmesi için tabi bu size bağlı istiyorsanız örtebilirsiniz
ASE6154 Ege_mommyy_11 altın da sarılığa iyi geliyormuş 😅 şaka bir yana sarı örtü olursa gözün çocuğuda normal görmeye başlar bence yani sarılık olsa bile farketmezsin
umrumdadegil Ege_mommyy_11 sarılık için işte hatta sarı giydirince bebekteki sarılık da anlaşılmıyormuş doğru düzgün beyaz renkte varsa bile anlarsın
Ege_mommyy_11 umrumdadegil ben zaten ilk doğduğunda beyaz giydireceğim kıyafetlerini sünnettir die. Bugün görümcrm söyledi dedim ben inanmam öle şeylere hurafe bana göre çok sarı istiosanıx çocuğumun baş ucunda altında sarı renkte yeterli olur dedim konuyu değiştirdi 🤣
umrumdadegil Ege_mommyy_11 hahaha çok iyi demişsin çok sarı isteyen altın taksın 🤣🤣 bende beyaz giydireceğim bebekte sarılık da olursa beyaz renkten daha iyi anlaşılıyormuş
Ege_mommyy_11 cutecik yani bencede benim böle batıllarım yoktur çok inanmam saçmada gelir açıkçası sarılık olsa anlaşılmaz bi kere sarı renk yanındayken
cutecik Ege_mommyy_11 aynen öyle cnm eşimin bebekliğinden kalmş saklamş bana verdi koydum o zaman amaç kırmamak ama gereksz yere durdu yani yanında😂
Ege_mommyy_11 umrumdadegil dimiğğğ anında çenesi kapandı ama 🤣🤣 Peygamber efendimiz sarı kundağı bile kabul etmemiş dünyaya yeni gelen bebk temiz sayfa bembeyaz olmalı benecde
Ege_mommyy_11 cutecik ayyy kaynananm aramıo bile beni bakalım doğumda neler yaşayacağım ne gbi hurafeleri sıralayacak bana 🤣
umrumdadegil Ege_mommyy_11 ya anlamıyorum zaten insanları abuk subuk şeylerde niye illa olacak diye ısrar ederler ayrıca bebek senin kötülüğünü isteyecek halin yok cevabını hak etmiş 🤣aynen öyle sarı örtülmemesi gerekir peygamber efendimiz de bu şekilde söylemiş dediğin gibi ne güzel saf ve temiz doğuyorlar bembeyaz olmak yakışır bebişler gibi saf ve temiz 😍
M112 Karaciğerden salgılanan bilirubinden dolayı sarılık oluşur. Sizce tülbent ise yarar mı? Yenidogan bebek tam göremez bile. Sariligi tek engelleyecek şey bol bol emzirmek
Ege_mommyy_11 M112 bence zaten saçma sapan hareketler bunlar 🤣 sütüm gelmese bile mama aldım takviye şart zamanla da gelir olumluyum bu konuda
Ege_mommyy_11 ASE6154 zaten görümceme öle dedim altında sarı baş ucunda sarı görmek istiosanız kâfi dedim sesi kesildi 🤣 konu değişti
Sellmaseellma Ege_mommyy_11 kesinlikle örtmemelisin bebeğinde sarılık olursa farkedemez ve daha kötü sonuçlara yol açabilirsin sarı turuncu giysi şapka da kullanmanı önermem
Ege_mommyy_11 Sellmaseellma hemşireye vereceğim kıyafet beyaz bembeyaz olacak yanıma yedek gri ve krem rengi aldım
ASE6154 Ege_mommyy_11 🙈🙈 benim kızım sarılık oldu doğduğunda bir gece fototerapi aldı hastanede, o kadar sararmıştı ki yüzü gözleri o sarı kıyafetler yüzünden anlayamadı kimse ben desemde inandıramadım sonunda eşim de farkedince hastaneye gittik