Alexab Karanfill ben egeliyim genelde hiç et yemeği yapmam. Sebze yeriz ya da bakliyat. Arada sırada pizza, mantı, erişte vb yaparım.
mineirem Karanfill makarna patates kızartması bakliyat pilav ciğer bizimkiler çok seciyor haftada bir hamurosi tarzı mantı
guzelanne01_ Karanfill biz et sevmiyoruz canım ,yani kebap yada kavurma dışında yemeyiz…Bu yüzden sebze ağırlıklı yemekler yapıyorum,,Ve eşim yoğunluk poğça ,börek pasta tarzı seviyor akşamlarıda ney canım isterse onu yapıyorum
Gamzecanpolat Karanfill Patlıcan patatesle yapıyorum içine soğan sarımsak domates sos pul biber karabiber tuz salça normal yemeği gibi ama güveç kaplarında yapıyorum bazen de karnabaharı haşlayıp fırınlıyorum üzerine beşamel sos en son kaşar çok güzel oluyor brokoli salatası da brokoli havuç haşlıyorum küçük doğruyorum zeytinyağı limon çok güzel oluyor
ASE6154 Karanfill patates yemeği, patlıcan yemeği,kuru fasulye, nohut, taze fasulye, karnabahar, pırasa , makarna, bulgur pilavı daha birçok seçenek var
Melike_4949 Karanfill karnıbahar,kabAk,brokoli , ıspanak,pırasa,sebze yemeği, lahana sarması,kapuska , biber dolması bu tarz birde çorbalae tabiki , taze fasulye, kuru fasulye, balık arada 😅
Smr28 Birşey merak ettm annemler et çok ye diyor ama eşim pek almaz et sizce yemezsem bebek için sorun olur mu yani ayda bir iki yerim ama bizimkiler diyor haftada üç defa ye ette çok pahalı insan her zmn alamıyor yinede alıp yemeye çalışıyorm genel olarakta sebze ağırlıklı yemek yiyorm
Karanfill Smr28 kırmızı ette bulunan vitaminleri başka bı besinden de alabilirsiniz araştırıp. İlla ki kırmızı et olmasına gerek yok bence
Melike_4949 Smr28 bende öyle sürekli yemiyorum arada merak etme canım birşey olmaz Allah’ın izniyle ama balık,yumurta, süt, yoğurt, ceviz,muz tüketmeye çalış
Iremkoko Smr28 hayatım boyunca hiç et yemedim sadece köfte oda aşırı nadir 36+5 im bakliyattaki vitamin ette yoktur bu arada
mervemurat16 Karanfill ben bamya yaptım yanına erişte ve çorba.Haftada 2 kez et yiyorum genelde sebze yiyorum yaptığım çorbalara kemik suyu ekliyorum
tugbadurmaz34 Karanfill mesela bugün yeşil fasülye ve pilav yaptım geçen gün lahana sarma bezelye yemeği pırasa yemeği ıspanak yemeği fırında karışık sebze kızartması biber dolması türlü aklıma gelen sık sık yaptıklarım bunlar yani haftanın hemen hemen 6 günü sebze yeriz hafta sonu genelde Balık yaparım eşim tam tersi etçil biri ama bende eti canım çekmezse yiyemem tiksirinim bu yemekleri etsiz yaparım mutlaka bakliyatı da pek yapmıyorum ama en çok tercih ettiğim pirinç bulgur yeşil mercimek ve kırmızı mercimekten çorbalar ya da pilavlar nohut ve fasülye çok aramıyorum eşimde zaten her pazartesi iş yerinde yiyor evde yemek istemez
Patito__ Karanfill baklagiller ,yesil fasulye, bezelye, ispanak, karnabahar kizartmasi, kizartma yapilabilir veya türlü, mücver yanina birseyler ekliorm meze tarzı,
Gamzecanpolat Gamzecanpolat Nohut kuru fasülye de yapıyorum arada bazen eşimle çay saati yaparız kısır makarna salatası börek yaparım akşam öyle yeriz şakşuka yaparım o da çok güzel oluyor kabak yemeği yaparım pirinçli ıspanak