Eveet düne kdr ne zaman gelecek bu bebek diye serzenişte bulunduğum yavrum şmdi kollarımda💃sabah 8 de normal doğumum gerçekleşti. Detaylıca anlatmak istiyorum. Dr um 41 haftaya kadr bekleyecekti normal doğum planlamış ve istemiştim. Erken doğum riski olan oğlum 39+6 da ancak geldi😊 normal şartlarda bugün kontrolüm vardı. Akşamdan da her zmnkinden farklı bi durum yoktu açıkçası bugün yine gelip nst çektirip bekleyeceğiz bi sıkıntı yok diyerek eve döneceğimi düşünüyordum. Gece 2 ye doğru yattım. 3 e doğru 4 e doğru wc ye uyandım. Ztn geceleri sık yaşadığım bi durumdu. En son saat 4.30-5.00 arası sancı ve sanki suyum patlamışçasına bir hisle uyandım. Ancak aktif bi su gelişi yoktu. Afedersiniz idrarımı yapıp kalktım ki tutamadığım bi şekilde az bişe su geldi ama emin olcak kdr değildi. Takip ettim suyumun gelmediğine kanaat getirdim. Yatıp uyumaya çalışayım uyuyabilirsem doğum sancısı değil her zmn ki gibi yalancı doğum sancıları ve kemik ağrılarım olabilri die düşündüm. Yattım sancı girdi. Kalktım evin içinde yürümeye başladım ve inanamadım çünlü bi anda çok sık sancı girmeye basladı resmen 5 dk da bir geliyodu. Doğum sancısına emin olduktan snra duşa girdim bi yandan gelen sancılarımı karşılıyordum. Duşta da şok sık girdi sancı çıkar çıkmaz eşimi uyandırdım sancılar çok sık gidiyoruz diye bu sırada saat 6 yı 10 15 filam anca geçiyordur yani toplasanız bi buçuk saat oyalandım evde. Eşim pek inanamıyodu bugün doğmayacağını düşünüyordu ama sancı sıklığından ve beni zorlamasından bn yakın olduğunu anlamıştım. Yarım saat 40 dk lık bir mesafe hastane. Yolda doğurcağımı bile düşündüm 3 dk da bir yarım dk süren sancılarım vardı arabada. Eşim annemle bni acil kapısına bırakıp arabayı park etmeye gitti bu sırada saat 6.45 civarı olmalı.suyum aktif gelmeye başladı.Hemen kayıt öykü işlemlerinden snra doğumhaneye yönlendirildim. Ünv hastanesinde takipliydim dr um doğumuma geleceğini söylemişti bi yandan da saat çok erken die aramak istemiyordum kendisini rahatsız etmemek için. Derken doğumhane de asistan dr lar vardı ama deneyimsizlerdi belliydi. Kıdemli asistanlarla iletişime geçip nst bağladılar. Sancılar ztn gözüküyordu ama alttan muayene için kıdemliyi bekliyolardı. Geldi ve açıklığımın 8 cm olduğunu söyledi. Tam da istediğim.gibiydi bu zorlu sancılarla baya bi yol katedmiş olmalıydım. Süre kısa ama sancılar zorluydu. Acil bi sezaryene gidip geleceğini söyledi 15 dk ya. Başımda yine kıdemsiz hekimler kalmıştı🥲 derken mesai saati yaklaşınca kalabalıklaşmaya basladı kıdemli baska bi asistan geldi ve doğumumu devraldı. O ilgilenmeye basladı. Bu arada sancılar sık ve zordu. En son malesef bebeğin yüz geliş olduğunu ve kalp atışlarının düştüğünü söyleyerek sezaryene alalım dediler ancak öyle şanslıydım ki o arada Doç.dr bi hanım doğumhane vizitindeydi. Asistanalr durumu anlattı o da muayene etti ve doğar bu bebek dedi karnıma bastırıp bnm iki 3 ıkınmamla bebeğim doğdu🙈 bu sırada sümmessebilemyessarahu duasını çok okuyordum. Nefesime ve ıkınmama odaklanmaya çalışıyordum yalnız brz zorlandım doğum masası çok konforsuz ve yanlıştı düzgün pozisyon verememişlerdi bnde çok yardımcı olamadım sanırım. Bebeğim doğduktan snra dr um plasentanın doğumuna yetişti😊 ztn asistanalrla iletişimdeydi. Yalnız diğer doç dr hekimin orda sezaryene karar verildiği an bulunması bnm için büyük şanstı. 8 de doğum oldu. Zorlu saatlerin ardından. Ki asla nankörlük etmek istemiyorum resmen totalde 3 buçuk saatte doğurdum bebeğimi. O yüzden bnce pozitif bi doğum hikayesi. Kendimi ve bebeğimi hep Allaha emanet ettim. İşlerimin de rast gittiğini düşünüyorum. Şükürler olsun. Allahım hepinize sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin. Bayaaaa uzun oldu😄