NurCan58 Kızlar demirim oldukca düşük gebelikten öncede böyleydi ama gebelikten sonra daha kötü oldum, takviye alıyorum ferrum adında ama hiç etkilemiypr sanki degerlerim hep aynı üstelik affedersiniz cok kabız ediyor beni perişan oluyorum ya. Daha önce damardan kan yükleyeniniz oldu mu?
Siyah0606 NurCan58 ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum doktorlar şuan ilaçla düzeltmeye çalışıyor eğer düzelmezse doğum sırasında yada doğumdan sonra takviye yapıcakmış sende doktoruna sor bi istersen
Mothertea NurCan58 aynıyız benim kanım da düşük doğurmama 20 gün kaldı ve ısrarla serum vermiyor doktorum düşerse doğum sonrası takarız dedi çarpıntım çok kötü oluyor benim
seymmnr NurCan58 ferrum benim de mideme dokunuyordu ülserim var zaten canımdan can gidiyordu vegaferon ford tablet kullandım gebeliğim boyunca. demir takviyesi için tavsiye ederim hiç dokunmadı kabızlıkta yapmadı ama çok hareketliyim onun da etkisi oluyordur sanırım. onun dışında demir düşüklüğü bebekte taşikardi yapıyor arkadaşıma gecen hafta 2 kez ferinject takıldı çünkü nst de bebegın kalp atışı 200-240 lara kadar cıkmıstı takviye sonrası normale döndü çok şükür şuan bir sıkıntı yaşamadı bebekte gayet iyi. doktorunuzla ayrıntılı olarak görüşün bu durumu en iyisini düşünecektir eminim ki 🫶🏼
ruveyda123 Ben hamilelikten önce yılda bir kere ferinject alıyordum hamileykende yapıyorlarmış sanırım fakat çoğu doktor tavsiye etmiyormuş doktorunuza danışın eğer gerekli görürse öecbur olursunuz zaten çok geçmiş olsun
NurCan58 Siyah0606 keske daha erken müdahale etseler, zaten kanımız az bebek depoları bosaltınca daha kötü oluyoruz.
NurCan58 Selinmoon evet sürekli halsizim, bas dönmesi, uyku hali, sac dökülmesi, tırnakların cabuk kırılması, ciltte kuruluk, soluk cilt, kalp carpıntısı daha bir cok sey
NurCan58 Mothertea anemi olan hamile kadınların ilerde cocuklarında yüksek tansiyon hastalıgı görülüyormuş en azından şimdi müdahale etseler, cocugum etkilenmesin yoksa kendimi düşünmeyi de bıraktım alıştım zaten
Aysoshh NurCan58 merhaba bende ek olarak bayılacak gibi oluyordum 3dü benim ferritin 2 kez damardan takviye aldım 46ya çıktı ama hamilelik öncesi oldu bu olay şuan kendimi çok iyi hissediyorum
Siyah0606 NurCan58 evet ama doktorumda şuan zararlı diyor birşey diyemiyorum öyle deyince inşallah sağ Salim kucağımıza alırız 🤲
NurCan58 seymmnr bahsettiğiniz ilacı gebelikten önce kullanıyordum onun da pek etkisi olmadı. Kontrole gittiğim zaman bahsedicem. Vakit ayırdıgınız için tesekkur ederim 🤗
NurCan58 Selinmoon normalde gebelikte zaten kalp carpıntısı görülüyor, kan hacmi arttığı için kalp daha fazla kan pompalıyor normal karsılanıyor. Benimki gebelıkten öncede olan bi durumdu kac defa bayıldım 😔
Selinmoon NurCan58 benim de ilk kez böyle oluyor ya çok korktum hemen acile koştum nefesim kesildi falan arada oluyor gene . Kardiyolojiye gittim her şey temiz sanırım hamilelikten onlar tabii panik atak dediler ama ben psikoloğa gitmedim 🙄 çok geçmiş olsun ya 🤲
asell13 NurCan58 benimde 4 dü değerim doktorum hap verdi sadece ek bişe önermedi 14 haftalık oldum aşırı halsizliğim gitti gibi