Zeynep_ze Evet kızlar burda bir sürü doğum hikayesi okudum hep soğuk kanlıydım ta kiiii doğumdan bir gün öncesine kadar heyecandan sabaha kadar uyuyamadım yani benim sezaryenim 2 de olduğu için sabah 6 da kalkıp bir kase çorbamı içtim neyse 12de hastanede oldum yatış işlemleri damar yolu yapıldı ki ben elden çok acır diye düşünüyordum damar yolu açmak acıtmadı işte saat 1 de beni aldılar ben elimde telefon doğumhanenin önündeyim eşim gecikti diye streslendim herkes beni uğurluyor falan ben hala doğuma gider gibi değilim bu arada çok rahatım neyse doğumhaneye aldılar beni ben telefonla konusuyorum düşünün rahatlığımı hemşire diyor ki sen mi doğum yapacaksın emin misin falan diye gülüştük ettik sonra beni aldılar yatağa oturttular anestezi uzmanı gelince benim kafam dank etti😂😂😂 orda bi titreme başladı bende neyse eğdirdiler kafamı sabit dur dediler bir iğne yaptı ben sıçradım ama acıdan değil birden beklemeden yaptı diye sonra ben hareket edince dedim ya hissedersem ya uyuşmazsam beni uyutur musun hemen diye konuştum anestezi uzmanıyla o arada başka iğne daha vurdu falan ama bilmedim bayıltırız hissedersen dediler neyse ayaklarım ısınmaya başladı yatırdılar beni başımda duran hemşireden allah razı olsun çok rahatlattı beni ayaklarımı kaldırmamı falan söyledi baktı kaldıramayınca önüme örtüyü çektiler ben hemşireye diyorumki bana sakinleştirici yap falan neyse yaptı benim kafam bir güzel oldu hemşireye şey dediğimi hatırlıyorum benim kafam çok güzel oldu seninle sohbet edemem ama o beni sakinleştiriyor tabi o esnada doktorum beni kesmiş falan hiçbir şey hissetmedim ama bebeği çıkarırken karnımın üstünde bi ağırlık oldu sanki böyle çıkması için oraya baskı yapıp itekliyorlar gibi ben dedim orda bir ağırlık hissediyorum e bebek çıkıyor geçecek şimdi dediler sonra zaten bebeğimin sesini duydum tepeden bana gösterdiler zaten tarifsiz bir şey o an yani bebeği görünce o an ameliyat olduğunu falan unutuyorsun orda karnın açıkmış şöyle böyle dünya duruyo sanki neyse sonra bebeğimle yanak yanağa gelip fotoğrafta çektirdik sonra bebeği yolladılar benim ameliyatı bitirdiler falan ben hala bişey bilmiyorum hatta kapıda beni kimler bekliyor bilmediğimden beni çıkarırken diyorumki saçımı düzeltmem gerekiyor yardım edin😂😂 neyse işte odaya çıktık zaten ağrı kesicim falan takılıydı ağrıda bilmedim öyle doktorum karnıma bastırmaya geldi ben çok korkuyordum o işlemden ama yani öyle öldüm bittimlik bişey değil ya adet sancısı anlık böyle yoklar ya aynı öyle anlık bi sızı oluyor sonra kum torbası koydular işte onda biraz zorlandım onun nedenide şeymiş ben elimi çok kıpırdattığımdan ağrı kesici çok yavaş geliyordu hemşire gelip düzeltince ağrım sonrasında bitti yani çok çok bir saat ağrım oldu ki ben çok adet sancısı çeken biriyim benim için adet sancısıydı o ağrıda ğç saat sonra falan kaldırdılar kum torbasını tam rahatladım 8de beni yürüteceklerdi geldiler sondayı çıkardılar (takarkende çıkartırkende hiçbir şey hissetmedim) bez bağladılar sonra kaldırdılar beni odada beş adım anca attırdılar bir koluma eşim bir koluma hemşire girdi eşimin elini baya sıktım ama çünkü ilk yürüyüş cidden zormuş bakın orayı küçümsemeyecem ama ikinci kalkış zorlamadı beni sonra gece boyu yürüdüm ben korkmadım aynı acıyı yaşayacam diye düşünseydim yürüyemezdim hatta üçüncü kalkışımda hastanenin koridorunu falan boydan boya yürüdüm bu arada ben baya açtım çünkü gazım çok geç çıktı benim sabah 4e kadar bekledim burda okudum hatta nasıl çıkar diye yürüyüş denince yürüyüşümü arttırdım falan öyle çıkartabildim bugün 8günlük olduk yani ben evime gelip yatmadımda ağrı sızı çekmedim ilk iki gün günde iki defa ağrı kesici aldım o da yani psikolojik olarak kendimi rahatlatim ağrım olmaz içtim zaten demek için sırf içtim hastaneden çıkarken doktorum bile şaşırdı benden önce çıkıyorsun diye öyle iyiydim yani ya benim hikayem çok pozitif hiç zorluğum olmadı Allah herkese böyle doğum nasip etsin ben içten içe korkuyordum ama belli etmiyordum hiçte bişey yokmuş yine olsa yine böyle doğumu tercih ederim
_Daydreamer_89 Zeynep_ze kum torbası yada karnınıza bastırdıklarınızda iğne etkisini kaybetmiş miydi nasıl hissettiniz
Pitircik_Annesi Zeynep_ze 2. Gebeliğim şuan ve tek korkum şu karna bastırma olayı. İnşşallah Allahım hissettirmesin 😞
Shrkrgc Zeynep_ze MaşaAllah çok güzel bir sezaryan doğumunuz olmuş. Ben de çift yumurta ikizlerine hamileyim, ve ilk hamileliğim. Bakalım sezeryan deniyor ama o kadar korkuyorum ki anlatamam 🥺 eğer anlattığınız gibiyse korkulacak bi tarafı yokmuş cidden ama işte insan hep bilmediğinden tırsar ya 😕 bir de özelde mi oldu? Eşiniz girebildi mi içeri? Buna izin var mı?
Pinaargunes Zeynep_ze okurken gülümsedim cok rahatladım ben de panik atak biriyin asla sizin gibi olamam ama icim rahatladi🙏💖
Zeynep_ze _Daydreamer_89 _Daydreamer_89 yok kaybetmemişti karına bastırmak hiç korkulacak gibi değil sanırım karına bastırma olayı genel anestezide daha belli oluyor spinalde biraz uyuşuk kalıyorsunuz sonuçta ama kum torbası ağır geldi bana ama bence gelmezdi eğer benim damar yolunu elimi oynatarak bozmasaydım
Annesigurban Pitircik_Annesi 15 gün önce doğum yaptım hiç korkulacak gibi değil gerçekten , burda abartılıyor bazı şeyler rahat olun stres yapmayın bir de bazı şeyler korksanız da korkmasanız da sizin sağlığınız için unutmayın o bastırma olmazsa tehlikeli olur sizin için
karaguzelirem_ Pitircik_Annesi benimde karna bastırma olayı ve sondayı çıkartırlarken acaba hissedecek miyim diye düşünüyorum 🙄
Zeynep_ze Shrkrgc ya evet bir şey bilmemek korkuttu gözümü ama şimdi iyi ki böyle olmuş bir daha olsa koşarak girerim doğuma özelde doğurdum eşim girmek istrmiş ama doktorum izin vermemiş
Senneanlarsinya Yaa su bebeği görünce herseyi unuttum olayını falan hiç anlamıyorum ben iyi anne olamayacak mıyım?:(
Zeynep_ze Senneanlarsinya ayy niye öyle düşünüyorsunuz kıyaslamayın lütfen herkes iyi annedir ben çok zorluk çektim hamileyken bu arada zona yüz felci falan o yüzden onlar gözüme gelmedi bile
elmaelmaelma Çok geçmiş olsun. Güle güle büyütün bebeğinizi… Karna bastırma olayını ve kum torbasını anlayamadım ben. Daha önce sezaryen doğum yaptım ama hiç böyle bir şey yapılmadı bana.
Zeynep_ze elmaelmaelma her doktor farklı bir şey uyguluyor demekki kum torbası olayınıda çevremde yaşayan yoktu bende burda görmüştüm banada yapıldı
Zeynep_ze Pinaargunes ben hep olumlu düşündüm hatta son kontrolümde annem benden daha heyecanlı ve korkuyordu doktorumda kızınıda korkutacaksın yapma diyimce bile ben korkmuyorum pozitif düşünüyorum öyle olacak diyordum😂
-meso- Zeynep_ze her hastanede sezeryan sonrasında kum torbası koyuyorlar mı acaba Bi bilginiz var mı
Zeynep_ze -meso- benim çevremde olanlara kum torbası olayı olmamıştı ben burda görmüştüm banada denk geldi her doktor uygulamıyor sanırım ama ben birindende şöyle duymuştum kum torbası konunca sanırım o göbek daha çabuk gidiyor şahsen benim göbeğim kalmadı belki etkisi olmuştur
Gulsah_09 Zeynep_ze canim hikayeden önce bence siz cok pozitifsiniz çok guzel bir sey bu insallah bizlerind3 boyle gecmesi nasip olur
teacher-mom21 Zeynep_ze bazı doğum hikayelerini okuyunca korkudan bayilacakken bazılarını okurken o an gelsin diyorum maşallahhhhh Rabbim bizlere de kolay doğum nasip etsin çok amin
esra34_ teacher-mom21 aynen canım bendede oyle oluyor aileden bi kaç kişi o kadar kötü anlatı ve vurda oye köyü amlatanlar varki cok korktumeşie dddim özele gitip sezeryan a gün alalım sonra istersem her şey yapabilirim diye kendi kendime tesel etmeye basladım bol bol pozitif doğum hikayeleri okudum her akşam pozitif şeklinde doğurucamı düşünüp uyuyorum cok adet ağrısı ceken biriyim adet ağrısından bi tık daha zor ama yapabilirim diyrum sürekli birazda piskoloji de etkiliyor uyu düşün iyi olsun🌺
Esule Zeynep_ze öncelikle geçmiş olsun. Gözünüz aydın 🥰bebeği aldıktan sonra karnı kapatmaları ne kadar sürüyor 😬
Zeynep_ze Esule 13.26da bebeği çıkarmışlardı benim tüm işlemlerim 13.49da bitti yani 20-25dk falan sürüyordur ortalama
Eymenmoms karaguzelirem_ benim ilk sezeryanım karnıma bastırdıklarında çığlık çığlığa dayanamıyorum acısına😢
Zeynep_ze karaguzelirem_ ayy sondanın çıktığını hiç hissetmedim bile zaten uyuşukluğunuzda devam ediyor karına bastırma olayıda zorlamadı yani
Eymenmoms Zeynep_ze Allahım banada pozitif bir doğum hikayesi nasip et okurken bile korktum 2. Sezeryan olunca okurken yaşadım
Mina_yldz60 Zeynep_ze benim 2 tane sezeryanım oldu ama ne karna bastırma nede kum torbası olayını yaşamadım niyeki acaba
Cerenpekel Zeynep_ze Allah sağlıklı bir ömür versin bebişe de size de 😊 Bu kum torbası olayını ilk defa duydum daha detaylı bilgi verebilir misiniz?
Zeynep_ze Cerenpekel bende burda okuyordum hep sanırım odaya çıktıktan bir saat sonra falan koydular karnınızın üstünü kaplıyo zaten birkaç saat kaldı o akşam olmadan kaldırmışlardı kalkınca baya yük kalkmış gibi oldu