Aysegulkayhan İkili taramada 1:8000 Üçlü tarama da 1:76 down riski çıktı Amniyosentez yaptırmak öneriyorlar başına gelen var mi veya yaptıran var mi ACİL
Ysn Aysegulkayhan 2libtemiz ise hiç kafaniza takmayın bunlar tarama testi tanı testi değil cnm ama için rahat etmicekse amniyosentezden korkuyosan nifty prenatal testlerini araştır ama inan 2li 3luden daha güvenli olmasına rağmen 2lide bile yaniliyolar içini ferah tut
Cansu10 Aysegulkayhan bende aynı durumdayım canım detaylı ulturoson zamanını bekle ondan sonra karar verirsin Zaten aldırmak gibi düşüncen yoksa kafandan sil ben 39.haftamdayım artık Doğumu bekliyorum evet geriye kalan zamanlarda illaki aklına gelecek ama rabbimden gelen her türlü kabul Zaten tanı testi değil bunlar riskli çıktı demek böyle birşey var demek değil
Bo25 Aysegulkayhan benim ikili sonucuma baktı iki doktorda hiç gerek yok dedi ...sonuçların iyi dedi okadar bebeğe hasta diyorlarda sağlam çıkıyor bunu hemşireler dedi bana...alma canini
Aysegulkayhan Ysn teşekkür ederim hepsini araştırdım nift sonucu da kesin değil dediler tek kesin %99 sonuç veren amniyosentez dediler ama ben korkuyorum çünkü amniyosentezden sonra sağlıklı olsa bile düşme riski var siz dlsaydınız ne yapardınız ?
Ysn Aysegulkayhan cnm nifty nasıl araştırdınız %99 güvenilir bir test bence laboratuvarlar ile görüşün isterseniz bi
Benay Aysegulkayhan nifty testi %99 doğru sonuç veriyor dedi ben yutdışındayım eşimin kız kardeşi down olduğu içim direk o testi yaptılar eğer risk çıksaydı o zaman amniyosentez yapacaklardı ama sonuç gayet iyi geldi 35 haftadayım doktor sorun yok dedi bilemedim bir laboratuvara sor istersen
Kosarer Aysegulkayhan cnm bunlar doğru sonuç vermiyor kafana takma diyelim ki amniyosentez yaptırdın olumsuz çıktı napabilirsin doğurmuycan mı hem amniyosentez riskli banada önerilmişti ilk kızımda vallahi ben istemedin be okursa olsun doğurcam dedim ve Rabbime şükür sağlıklı bir Kızım var hiççç takma doğru sonuç değil onlar ...
GulUmut Aysegulkayhan yanlish arashtirmissiniz, nifty tani testi dushuk riski olmayan %99 sonuc veren bi test, ben de yaptirdim
Aysegulkayhan Ysn perenatoloji uzmanıyla görüştüm canım Prof. Doktor ama öyle dedi nift de de olasılık kötü çıkarsa mecbur sıvı aldıracak bence hiç bekleme aldır sıvı diyor ama bilmiyorum çok kararsızım
Aysegulkayhan Cansu10 tabi ki öyle de down sa da ona kendimi hazırlamak adına yaptırmalı mıyım karar veremiyorum 😥😥😥
Aysegulkayhan Kosarer inş biz de sağlıcakla alırız bebeğimizi kucağımıza çok zor bir süreç zaken sağlıklıysa da sıvı alındıktan sonra düşme ihtimali var o yüzden de korkuyorum herşeyden korkuyorum çok zor bir süreçmiş😥😥
SemraSnmezTuru İkili test normalse korkma diyenler olmuş. Ama bu iş başıma geldiği için o kadar çok ayrıntılı araştırdım ki. Bütün imirini cimirini öğrendim. Tabi çevremde doktor ve sağlıkçı arkadaşlarım olduğu için daha kolay ve güvenilir bilgiler edindim. Sadece internetten araştırmakla olmuyor çünkü her kafadan yalan yanlış bir sürü şey çıkıyor. Yazım biraz uzun olacak ama ben kendimde yaşadığım için bu durumda kim varsa bilgilendirmek istiyorum. Öncelikle 2 li 3 lü 4 lü testlerin doğruluk oranı %65. Yani 2 li iyise 3 lü den korkma demek doğru bi yaklaşım değil çünkü hepsi aynı oranda sonuç veriyor. Bu testlere inanma detaylı yaptır demekte doğru değil. Çünkü detaylıda da olsa bazen down bulgusu göremiyorlar. Ya da tam tersi en ufak bi parlaklık görülse downlu deniliyor. Çünkü testte de sıkıntı var bulgu da var deyip riski yükseltiyorlar. amniyosentezin doğruluk oranı %99.9 ama küçük ihtimal de olsa düşük riski olduğu için önce genetik testler öneriliyor. Nifty , panorama , hormony vb. adında Bi çok genetik test var. Ben genoks laboratuvarında nifty testi yaptırdım. Doğruluk oranı %99.7 şimdiye kadar yanıldıkları 1 test olmuş. Onda da anneye sonuçta bi tuhaflık olduğunu ve amniyo yaptırmasını soylemısler ama anne kabul etmemiş. onun dışında yanılma olmamış. Şimdi sizin 3lü testiniz diyor ki aynı dönemlerde hamile kalan 76 kadından 1 inin bebeği down sendromlu olacak. Bu yüksek bi risk tabi ki ama tarama testlerinin doğruluk oranı dediğim gibi olduğu için ne kadar güveneceğiz 🤷🏼♀️ Gelelim aldırmayacaksan hiç bir şey yaptırma diyenlere. Kimse bebeğine bile isteye kıymak istemez tabiki de. Bunun sonucunu öğrenmek illa aldırılmak için yapılmaz. Mesela ben eğer boyle bi sorun varsa öncelikle psikolojimizi hazırlamamız lazımdı. Sonra böyle özel bi bebeğe sahip olacaksak ona daha iyi bakabilmek için neler yapabiliriz. Tedavisi için neler yapabiliriz (down sendromunun tedavisi yok ama yanında başka rahatsızlıkları da getirdiği için ilaç vs tedavileri oluyor) gibi şeyleri araştırmamız lazımdı. Bu yüzden ben acaba mı ? Diye düşünmekten ve haftalar boyunca bu soruyu düşünüp hep kendimi hem de bebeğimi psikolojik olarak yıpratmaktansa nifty testi yaptırmayı daha mantıklı buldum. 1500 tl ye yaptırmıştım ben sonucum temiz geldi. Ve ben bu teste de güveniyorum. Tabi ki her şey Allah tan ama bilim diye de bi gerçeklik var. Faydalanıp bilgilenmek en doğrusu 🙏🏻
Aysegulkayhan SemraSnmezTuru çok teşekkür ederim ben de dediğiniz gibi gerçekten down ise buna kendimi hazırlamak istiyorum inş değildir 😒 benim içim rahat ama işte içim de içimi yiyor aslında
Cansu10 Aysegulkayhan benim de sizin gibi ikili test öyle bi orandaydı üçlüde risk yüksekti detaylıda birşey çıkmadı ama yine de aminosentez önerdiler azda olsa riski olduğu için ben yaptırmak istemedim
SemraSnmezTuru Ayrıca diyelim ki nifty testi yaptırdınız ve onda da risk çıktı diyelim. Amniyo sentez yaptırdığınızda eğer risk çıkmazsa nifty testi için ödediğiniz ücreti geri veriyorlar. Tabi bu hiç olmamış ama testlerinin garantisini veriyorlar yani.