Strawberymum Meryem ana otu aldık ama nasıl kullancaz bilmediğimizden o bize bakıyor biz ona.. hastanenin ebesi ve doğum koçu aracılığıyla öğrendim ben bu otu iki görüş var kullanımı ile alakalı; sancı başlayınca suya koy açılmaya yardımcı olur doğum yapınca sudan çıkar bir diğer görüş ise haftan dolunca (ki ben bu gruptayım 40 hafta oldum ne nişan ne sancı ne de açılma…) suya koy o açılmaya yardımcı olur. Ben de hiçbir belirti yok şimdi koysam olur mu? Var mı bu şekilde kullanan?
Gebebiranne6 Strawberymum Bende sancı başlayınca suya konuyor diye biliyorum ama emin değilim. Bilenler vardır, sağlıcakla gelsin inşallah 🌸 üstte kalsın
Gamzecanpolat Strawberymum Onun duaları var canım onlarında okunması gerekiyor ve sancın başlayınca koyuyorsun suya o açıldıkça senin de açılman oluyor doğumdan sonra sudan alınıyor
EbruKLM Strawberymum benim 38+5 te suyum gelmişti.. sancım hiç yoktu.. açılmam 1 cm di.. 4 saat suni sancı aldım ama hiçbirşey hissetmedim… arkadaşım benim için suya koymuştu.. hiç sancı ağrı sızı hissetmeden sabah 6 cm olmuştu açılmam… ama bebek strese girip yan döndüğü için sezaryene alındım..
erkencikus_ Strawberymum sancım başlamadan doğumhaneye girince komşuma yazdım suya koymuştu açılmam hızlıca ilerledi herşey cok güzel gitti sonrasında sudan cikarirsiniz doğumdan sonra
Strawberymum EbruKLM bende hiçbiri yok ama günüm doldu diye koysam mı diyorum yoksa zaten mecburen sezaryene alacaklar Salı gel dedi son kez
minikos Sancın başlayınca yada suyun gelince suya koyuyorsun dualarını okuyorsunuz ve açılmayı hızlandırıyor kesinlikle mucize birşey , doğumdan bittikten hemen sonra sudan çıkarıp suyu bi ağaç dibine döküyorsun canım
2prenses_masal-oyku minikos suyundan da içmeniz gerekiyor en azından bi iki yudum falan susadıkça içilmesi lazım
Srks127 Hiç öyle bir ot vs koymadım ve 1 2 saat içinde 1.5 cmden 7 8 cm e kendiliğinden hızla açıldı. Açılacağın varsa açılırsın yoksa çok çok etkili olduğunu düşünmüyorum. Açılmayan ne yaparsa yapsın açılmayabiliyor 24 saat sancı sonunda sezaryene alınan çok arkadaşım var.
Strawberymum erkencikus_ zaten doğal kullanımı oymuş ama beni doğumhaneye alacakları bir sebep yok şuan sadece haftam doldu hiçbir doğum belirtisi yok
Strawberymum erkencikus_ haftam doldu uzatmalarda şuan salıya kadar bekleyelim dedi Salı da aynı olursa mecburen sezaryen diyecek muhtemelen
Mrvm005 Strawberymum ben sanci baslayinca koymustum. Ama eger suni sanci verilecekse falan hastane gozetiminde koymakta fwyda var bnce. Acilma olup sanci olmazsa nolacak sorun olmasin
Strawberymum Mrvm005 sanırım hiç açılma yoksa suni sancı vermiyorlarmış biraz açılma olunca desteklemek için yapıyorlarmış bende bir cm bile yok maalesef
CeydaST Strawberymum yoo bana verdiler hiç açılma falan yoktu. 3cm den fazla da açılmayınca bebek te kanala girmeyince aLdılar sezaryen e
Mrvm005 Strawberymum ben hastane durumuna gore koymustum cunki etkisi fazla ben gordum etkisini cevremde de cok goren var o yuzden hayirlisi olsun benim de suan 37 haftada kanala bile inmemis korkuyorum sezeryandan ama hayirlisi olsun bakalim