Merhaba güzel anneler. Bende burada çok fazla olumlu doğum hikayeleri okuyarak güç almıştım. Doğumdan çok çok korkan ve canı tatlı olan biriyim. Belki de sizlere biraz da olsa rahatlatıcı hikaye olucak. Öncelikle kesinlikle olumsuz bişey okumayın ve dinlemeyin derim.
38+3 haftalık doğum yaptım planlı sezaryen istedim çünkü normal doğumdan çok çok korkuyordum. Heyacan ve gerginlikle pazartesi sabahtan hastaneye gittim öncelikle nst den sancılarıma ve kalp atışına bakıldı sonra damar yolu açıldı kolumdan. Ben tabi iğneden korkan biriyim ne olucak bilmiyorum. Sonra odaya aldılar önlüğümü giydim bekledim ve aldılar içeri ama ben hiç ameliyatta olmadığım için o ortamdan çok korkuyordum ama hemşireler doktum vs konuşturarak stresimi almaya çalıştılar. Önümü kapattılar ardından doktorum geldi 10 dk sonra yavruşumyn sesini duydum zaten herşey o ana kadar sonrasında rahatladım anestezi hemşiresiylr konuşuyordum korkumu atmak için dokunmalar çok hafif var ama öyle acı yok tabi ki. 40 dk içinde bitti herşey hafif bir sakinleştirici verdiler belden iğnenin vs hiç bir acısı yok yani en kolay kısım orası zaten. Çıktım bebeği sordum hep kavuşturma içeride oldu ama merak ediyordum. Odaya alındıktan hemen sonra geldi yavrum emzirdik hemen ben gözlerimi ondan alamadjm hiç. Belden aşağısı yok tabi uyuşuk karıncalı akşam 7 gibi tam olarak açıldı hemşire öncesinde geldi kontrole az hareket ettirmeye çalış ki hemen yürü açıl dedi ben korktuğum için ilk kalkıştan gerildim baya. Bu arada sondayı da uyuşturup taktılar bu da bir korkuydu öncesinde duyduklarımdan. Kendimi hazır hissettiğimde söyledim sondayı çıkardılar tabi ağrı yok rahatladım tam aksine altıma ped verdiler taktım. İlk kalkış için hazırlandım az baş dönmesi olduğu için yavaş hareket ediyordum hemşirede öyle dedi. Ama ilk yürüme beklediğim gibi korkutucu olmadı yavaş hareket ederek dik durmak önemli ben yürüdükçe daha iyi hissettim sürekli kalktım ayağa ve açıldım çünkü yatarak bebeği emzirmek zor oluyor ve hep birine ihtiyaç duyuyorsun. Oturdum arkama destek aldım yastıkla ve emzirme yastığı çok çok işimi kolaylaştırdı. Taburcu oldum dün ve çok şükür bebişimle evimizdeyiz. Bu arada karından bastırma için artık şehir efsanesi dedi hemşire kum torbası için de gerekli olursa doktor karar verir dedi bana koymadılar gayet rahattım. Sormak istediklerinizi sorarsanız cevaplarım.