NovaVina_ Merhaba güzel anne ve anne adayları, burada ki vegan ve vejeteryan anne adaylarının beslenmelerin de nelere dikkat ettiklerini, diyet programlarını konuşalım istedim 🌸 Doktor önerileriniz vs. Nelerdi ?
Bilgemaitri88- Uzunca olmuş siz yazalı merhaba, ben 5 yıllık veganidim, hamile olunca vejetaryenliğe geçiş yaptım :)
nisaakb Bilgemaitri88- ben 18. Haftadayım şuan bi sıkıntı yok ama doktor en azından balık yemeye çalış dedi yiyemedim çok ağladım
Bilgemaitri88- nisaakb balık yerine spirulina tozu ya da ceviz gibi omega 3 kaynaklarını tercih edebiliriz. Balıkların hepsi ağır metal içeriyor sakıncalı zaten bu devirde özellikle. İçiniz rahat olsun bitkisel proteinler yeterli olacaktır. Takviyeler de önemli. Benim mesela b12 normal çıktı 5 yıldır et yemiyorum çok yeni yumurta yiyorum.
nisaakb Bilgemaitri88- ben yumurta süt yoğurt peynir bunları bolca tüketiyorum badem ceviz kaju meyveler tahıllar hepsinden yiyorum kan değerlerim de iyi çıkıyor çünkü çok uzun zamandır takviye alıyorum b12 demir hep içiyordum öncesinde de. Doktor öyle diyince eşim de yememi istiyor ama yok yapamıyorum elimde değil
Bilgemaitri88- nisaakb kendinizi zorlamayın ters etki olmasın en önemlisi bizim huzurumuz önce biz sonra bebekler zaten bağlantılıyız babalar sonradan girecek resme hahaha elbette düşünüyorlar ancak en doğrusu bizim hislerimizde biter