Merhaba hanımlar 🧚‍♀️ 20+3 haftalik hamileyim . 2. Sezaryen olacak inşallah. Bebek ultrasonda 10 gün önde görünüyor. Bebeği son adet tarihine göre mi alir doktor ultrasonda görünen haftaya göre mi ?ve her 2. Sezaryende bebek erken mi alınıyor tecrübesi olan var mı?

Neye göre değişiyor acaba ikinci sezeryan tarihi ?

Kizlar peki şöyle diyorlar ilk sezeryan doğumda kaçıncı haftada alınmışsa ikinci bir hafta önden alıyorlar böyle bişey varmi

Eslem2112 yok çünkü benim ilk oğlum 35+4 te doğdu şuan ikinci oğlum 36+3 teyiz hâlâ gün vermedi doktorum

prensesyolu625 yok daha doğrusu normal doğum olarak basladı yani acılmam ve sancım vardı ama sezaryen a alındım😊

gamzosgamzos nasil anladiniz normal dogum geldigini yani nasil oldu? Ben ilk ogluma 40+1 sezeryan oldu smdi 16 ay arayla 2. Sezeryani olucam mecbur. Ama bunda cocuk oldugu icin cok zorlaniyrum dogumum erken gelir diye tereddutlerim var. Yani nasil anlarim diye?

Tspdm benim kasılmalarım çok erken başlamıştı düzenli kasılmalarım vardı doktor hep ilaçlarla durdurdu doğumum başlamadan 2 gün önce genital bölgeme ve belime ağrı girmişti uzansamda duş alsamda gecmiyordu doktoruma soyledim hastaneye çağırdı düzenli olarak 50 lerde sancım çıktı doktorum kasılma için verdiği ilacın dozunu yükseltti 2 gün sonra yine kontrole çağırdı ama aç gel hazırlıklı olalım sancilarin yine düzenli olursa doguma alacağım düzenli kasılma olduğu zaman hemen gel bekleme 2 günü dedi benim gideceğim günün gecesi 10 dakika 7 dakikada bir düzenli kasilmam başladı ve kesinlikle geçmedi sabah erkenden gittik doktor bir baktı 2 cm acılmam var nst de zaten tavan yapmış ben sancidan ziyade çok şiddetli kasılma hissediyordum o sancılar yüksek çıktığı zaman 1 saat sonra sezaryen e alındım 😊

Tspdm aynen canım bebek toplaniyor zannettim bende ama bebek toplanması değilmiş kasilmaymış 27.haftadan itibaren başlamıştı yavaş yavaş ama 29.haftada çok düzenli olmaya başlamıştı doktorum o yüzden ilaç başlattı bir süre iyi geliyordu sonra yine düzene giriyordu ilacın dozunu yükseliyordu öyle oyle yine çok şükür 36 ları gördük birde bu kasılmalar yüzünden ilk dogumumdaki sezaryen dikişlerim incelmisti

gamzosgamzos ben 32+3 um cok baski var bende de asagida cok yorulunca ayakta resmen asagi bastiriyo duramiyrum bazen. Baski gozukuyor zaten ama.baska sorun gozukmedi umarim 38 haftaya kdr dururum