Tuba_cagla Pinaargunes bende sizin gibiyim. Allah yardımcımız olsun. Kimseyi dinlemeyip gerçekten o gücü kendimizde hissetmemiz gerekiyor. Eninde sonunda bu doğum olcak en az psikolojik hasarla nasıl kalkarım dedim sezaryene karar kıldım.
Tuba_cagla irmdgn1311 sizce bir doğumu ve doğumdan sonraki toparlanma süreci annenin psikolojisi yönlendiriyor mu? Anne normal doğumdan aşırı korkup gerçekten travma yaşayacağını hissederek sezaryen tercih etmesi mantıklı olan degilmidir ? Şahsen kendim öyleyim ama çevremden sürekli abuk sabuk baskı aliyorum
irmdgn1311 Tuba_cagla tabi ki psikoloji yönlendirir. Aslında annenin olumlu olması doğumdan sonra da hem siz hem bebek için daha pozitif geçmesini sağlıyor. Bence anne kendisini nasıl daha iyi hissedecekse o doğumu tercih etmeli. Tabi ki korkması normal ama çevremizdekiler büyükler hep normal doğumu gördükleri ve yaşadıkları için sezaryen doğumu çok fazla kabul etmiyorlar kolaylık olarak görüyorlar. Ama herkes normal doğum yapmak zorunda değil. Tuba_cagla Tuba_cagla
Tuba_cagla gudmorningbeya normal doğumda yapmış olsaydınız emin olun aynı sıkıntılar devam edecekti sadece normal doğumda 3 günde biten ağrı sezaryende 1 hafta sürebiliyor. Ve buda tabiki kişiye göre değişiyor. Tez zamanda toparlanirsiniz inşallah kendinizde o gücü hissedin yeterli.
momshe prensesyolu625 evet spinal başladı ancak ben panikle daha etkisini göstermesini beklemeden,doktorun karnıma dokunmasıyla, hissettiğimi söyleyince doktorum da durumun aciliyeti olduğu için genel anestezi talimatı verdi o şekilde genele döndü.
Tuba_cagla irmdgn1311 evet kesinlikle katılıyorum. Kendimi normal doğum için asla uygun gormuyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah çok güzel geçer hersey
gudmorningbeya Tuba_cagla normal doğumda aynı sıkıntılar devam edecekti yazmışsınız ona cevaben yazdım ben normal doğumda yaptım sezeryan berbat bir şey
Enas2365 BhrRzgr_06 ben spinal ile miyom ameliyatı oldum 2.5 yıl oldu. Sol ayak parmaklarımı hala hissetmiyorum 😭
irmdgn1311 ms_annisko_ evet yapılıyor ama bel fıtığından ya bel bölgesinden ameliyat olduysan yapılmıyor diye biliyorum ben.
Enas2365 BhrRzgr_06 teşekkür ederim anesteziyi fıtığıma uyguladıkları için kalıcı hasar bıraktı maalesef inşallah geçer
Enas2365 ms_annisko_ anesteziyi fıtığıma yapmışlar. Aylarca bacak, ayak sancısı çektim doktor doktor gezdim. Çaresi yok maalesef. 2 yıl oldu sol ayak parmaklarımı hissetmiyorum hala.
ms_annisko_ Enas2365 peki hastane sorumluluk aldı mı ya da siz tekrar doğum yapsanız her şeye rağmen tercih eder miydiniz
Enas2365 ms_annisko_ doktor ve hastane sorumluluk kabul etmedi. Birçok doktora da danıştık şans eseri böyle durumlar yaşanabiliyormuş. Bir şikayette bulunamadım o yüzden. Doğum yapacağım hastaneyi ve doktorumu değiştirdim. Anestezi olarak da ya genel ya da epidural alacağım.