December estağfurullah tabii ki sorun sorularınızı bu platform onun için var bu süreci çok şükür atlattığım için elimden geldiğince yardımcı olmak isterim😌 ilk sorunuza hemen cevap vereyim kesinlikle o şişkinlik hissi ameliyattan sonra hemen gidiyor. Sadece regl dönemlerindeki gibi bir şişkinlik oluyor o da rahatsız edici değil. Zaten lohusalık dönemi boyunca kanama olduğu için onu da kanamayla atıyoruz, karnımız iyice toparlanıyor. Evet ilk günler dik yürümekte zorlanıyorsun mutlaka bir destekçin olmalı yanında koluna girsin ayağa kalkmana tuvalete gitmene yardımcı olsun. Dikiş olduğu için gerilme hissediyoruz kalkarken ağrı yapıyor. Ben ameliyat sonrası beni güldürmemelerini rica ettim etrafımdakilere çünkü ilk günlerde gülerken, hapşırırken vs geriliyor ameliyat bölgesi.. ben korktuğum için gülemiyordum fakat doktorumla konuştuğumda içten çok sağlam dikiş atıldığını kahkahaya bile boğulsam bir sıkıntı olmayacağını söylemişti. Bu beni rahatlatmıştı. Ben çabuk toparlayabilmek için ameliyat sonrası zorlasa da hemen ayağa kalkıp yavaş adımlarla yürüyüş yaptım hastane içerisinde. Biraz dinlenip tekrar kalktım yürüdüm. Bu yürüyüşlerde yanımda eşim, kardeşim oldu koluma girdiler bu şekilde nine yürüyüşüne benziyordu ama sayesinde daha çabuk toparladım :)