Vincenzo
Canım ben sezaryen doğurmadım hiç de istemedim. İkinciye hamileyim inşallah zorunlu sezaryen gerektirecek bir durum olmaz diye dua ediyorum. İlk doğumumu suni ile yaptım normal sancı nasıldır onu da bilmiyorum ama doktorlar normal sancınız ile suni sancı arasında bir fark yok diyorlar suni daha şiddetli değil yani diyorlar. Kendim de çektim evet sancılıydı suni verilmeye başlandıktan 8saat sonra doğum olmuştu ama suni değil de normal olsaydı eminim yine böyle olurdu ağrısız acısız gerçekleşecek bir şey değil doğum. Her türlüsünde bir can çıkıyor içinden mutlaka bir sızısı olacak. Ben en yakınım ablamdan sezaryeni gördüğüm için uzun süre acı çekmektense normal doğurup hemen ayaklanmayı istedim asla kendi isteğimle sezaryen olmazdım hala da aynı fikirdeyim zorunda kalırsam o ayrı. Bana kalırsa yani seçme şansınız varken kendi isteğinizle sezaryeni seçmeyin mantıksız çünkü ilk başlarda bebeği kucağınıza alıp beşiğine yatıramayacak kadar kötü olanlar oluyor yıllarca dikişler soğuktan etkileniyor falan filan ben doğumdan sonra birkaç gün epizyotomi dikişlerinden dolayı tam oturamadım ama sadece birkaç gün sonra her şey geçmişti. Sezaryen daha çok gözümü korkutuyor yani.