Vincenzo Asla korkutmak istemem her ikisinide yaşamış biri olarak asla suni sancı almanızı önermem doğumum hakkında duvarımda paylaşım yaptım okumak isterseniz bakabilirsiniz. Kendi sancımı 8 saat çektim suni sancıyı 1 buçuk saat çektim kendi sancımı tam bir gün bile çekebilirdim rabbimin verdiği o kadar mücizevi bir şey ki onda da canın yanıyor ama bir sonraki sancıyı karşılayacak gücü toplamaya fırsat tanıyor 10 dk da 2 veya 3 kez sancı geliyor ama suni sancı o kadar berbat bir şeydi ki hayatımdaki o 1 buçuk saati asla unutamayacağım sanırım. Her 3 dk ya bir o kadar şiddetli sancı geliyor ki bir sonraki sancıyı karşılayacak ne gücün kalıyor ne nefesin. doğurmadan önce yapılan muaynemde her şey normalken suni sancı aldıktan sonra yaşadıklarımdan ötürü 9 cm açıklığa ulaştığımda suyum patladı ve bebeğim kakasını yapmıştı 9 cm açıklıktan bir anda sezaryene alındım ne olduğunu anlamadan asla önermiyorum asla her şeyin doğalı varken beklemek varken sürece müdahale ettirmeyin, doğum çok başka bir olay kendi sürecinde ilerlediği müddetçe harika ama dışarıdan yapılan müdahaleler süreci zorlaştırıyor başka hiçbir şey değil