Merhaba canım anneler, 11.11.2023’de çok şükür yavrumu kucağıma aldım bende. Benim gibi sezaryen açısından tedirgin olan varsa biraz içini rahatlatmak istedim.
Bir gün önceden geceden itibaren yeme-içmeyi kestim. Sabah gittiğimde önce damar yolum açıldı, 9.30 gibi ameliyathaneye alındım. Anestezi doktoru sırtımdan spinal anesteziyi yaptı inanın sinek ısırığı gibiydi, sonrasında bacaklarımda ısınma hissettim ve yatırdılar beni. Ameliyathanedeki ışığın yansımasından bacaklarımı görüyordum önce temizlediler batikonla sonra sonda takıldı uyuştuğum için hiç hissetmedim. Daha sonra doktorum geldi ve başladılar, ağrı sızı olmadı hiç sadece bir an midem bulanır gibi oldu doktora söyledim meğer tansiyonum düşmüş hemen bir ilaç yaptılar ve 2-3 dakikaya toparladım. Karnıma baskı uyguladılar bebek çıksın diye ve sonrasında bebeğimin ağlama sesini duydum ben de onunla birlikte ağlamaya başladım :) giydirip yanağıma temas ettirdiler, burada hep doğum sonrası bebeğinin çok güzel koktuğunu söyleyen annelerin yazılarını okumuştum ama bir türlü inanamıyordum, nasıl olur da karnımızda aylarca durup güzel kokuyla doğarlar diye düşünürdüm ama gerçekten mis gibi kokuyormuş.. Bebeğimi götürdüler sonra benim dikişlerimi vs atıp yukarı odaya götürdüler. Odada üstümü değiştirdiler, belden aşağısını hissetmiyordum. Serumlar takıldı. Bir kaç saat sonra sıvı alımım başladı, kanama kontrolü yaptılar karnıma biraz bastırdılar acıdı ama dayanılmayacak şiddette bir ağrı olmadı. Daha sonra sondayı çektiler anlık bir şeydi sonrasında ilk idrarımda azıcık yandı ve sonrasında hiç ağrı hissetmedim. Saat 4-5 gibi hemşire eşliğinde ilk yürüyüşümü yaptım, sonrasında kendim de bol bol yürüdüm ve yürüdükçe açıldım ağrılarım daha da azaldı. Korktuğum kadar ağrı hissetmedim. Ertesi sabah gaz çıkardım katı gıdaya başlattılar ve sonra taburcu olduk. Su geçirmez bant taktılar 3 gün kalacak dediler, eve gelince duş aldım rahatladım. İlk 2 gün sütüm az az damla damla geldi sonrasında çok şükür o da normale döndü. İlk birkaç gün yatıp kalkarken hafif sızı oldu ama ağrı kesiciyle vs geçiyordu dayanılmaz değildi. Eğer benim gibi korkan varsa her şey geçiyor kızlar hiç boşuna stres yapmayın. Eğer sorularınız olursa da seve seve yanıtlarım. Umarım herkes sağlıkla yavrusunu kucağına alır 🙏