aysenuraarslan Herkese merhabalar, Şeker yüklemesi konusunda ilk başlarda yaptırmam diyordum ama araştırdıkça fikrim değişiyor. Sizler ne düşünüyorsunuz, kesinlikle yapılmalı mı?
Kbryldz08 aysenuraarslan kesinlikle diye bir şey değil canım bende ilk hamileliğimde yaptırmadım arkadaşım dediği hiç bir dilim baklava yemiyor musun aynı onunla yine yaptırmadım hamilelik şekeri çıktı oğlum 38 haftalık doğdu 4.250 kilo çatım müsait değil bebek bekledikçe büyüyor normal doğum olmadı sezeryan şimdi ikincildeyim 28 haftada yaptırdım sezeryandan kurtuluş yok ama en azından aklımda şüphe kalmayacak iri bebek de olmasın yani sağlıklı sıhhatli gelsinler 🤗🤗🤗🤲🏻🤲🏻🤲🏻
serapbttl aysenuraarslan merhabalar, yaptırsanızda yaptırmasanızda araştırmanız çok güzel risklerini gördünüz ki yaptırmam gerek dediniz bu daha güzel. Yapılırsa yapılmazsa zararı şu o yüklemenin diye bir kanı yok ama şeker bilinmezse bilinip önlem alınmazsa sonuçları ne akademik olarakta araştırılmış ve ortaya koyulmuş. İlk oğlumda yaptırdım sınırda çıktı öyle kalacak sandım kalmazmış 37.haftada yüksek şeker sebebiyle yaptım oğlum yoğun bakıma girdi. Şimdi hamilelik başından beri takip ediyorum diyet yapıyorum ona rağmen enfeksiyon ve mantar var şekerden bebeğim büyük insülin başlamak için takipliyim başlanır sonuç alınamazsa erken doğum olacak. Risk almayın yaptırın keşke bunlar olmasaydı sadece yükleme yaptırıp bitseydi diyorum.
Hilalcikkk aysenuraarslan doktorum bana sadece açlık tokluğuma baktı kan tahlilinden yükleme yapmadı aklımda soru işareti kaldı mı derseniz elbet kaldı ama doktorum bir bildiği var ki yapmadı . Bilmiyorum ne olacak
Bebekimdebebekim aysenuraarslan yapılmalı tabıkı ılk evladımı seker cktı gebelıgımde 6ayımda bebegmı kaybettm seker yuklemesını yaptrmadm keske yaptrsaydm o an hastaneden ckıp gtmıstm . Ikıncı gebelıgımde 24de yapıldı seker cktı bu kez hastanede yattm 2hafta dıetseyn yardmı ıle 36haftadayım sukur yapılması gerekır ailemde kmsede yoktu ama bende cktı seker
aysenuraarslan serapbttl teşekkür ederim paylaştığınız için inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi, sağlıklı ve kolay bir doğum diliyorum 🤗
aysenuraarslan Bebekimdebebekim Bebekimdebebekim çok üzücü bir durum 😔 her şeyde vardır bir hayır diyelim umarım bebişinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız ❤️
elif-asil aysenuraarslan buna evet sizde karar vereblrsnz ama doktorunuza beraber hareket etseniz çok daha İİ… Bazı araştrmalar da yanlıştr mesela fikir degiştrmenze sebep ne… Şeker olmayanda şeker de çıkablyr… Benm doktorum mesela önermiyor ama bebeğin durumuna göre dıo ve biz çok ilerden gittiği için şekerden şüphelenp yaptrdk diğerleri temz çıkınca
Derinnmom aysenuraarslan ben yapıp yapmamak arasında çok gidip geldim. Bazıları birden şeker yüklüyorlar bebeğini kaybedersin bile dedi. Ben 5-6 doktora sordum hepsi şiddetle tavsiye etti. Özellikle bi tanesi kesinlikle yapılması gerekiyor dedi. Ve yaptırma kararı aldım yaptım. Sabah 7 buçukta aç karnına 4 tüp kan verdim ardından 250ml gazsız şekerli su gibi ama meyveli gibi de yani gazsız soda gibiydi onu içtim (eczaneden 50 liraya aldık bu arada) 1 saat boyunca hiçbir şey yeme içme dediler yemedim. 1 saat sonra tekrar kan aldılar yine 1 saat birşey yeme dediler yemedim. 1 saat geçti kan verdim ve gittim kahvaltı yaptım miss. İçince biraz midem bulandı ama çok değil azıcık uzandım sonra açık havaya çıktım geçti yani. Bende şeker çıkmadı çünkü dikkat ediyorum yediklerime felan ama eğer testi yapmasaydım vicdan azabı çok çekerdim ❤️
aysenuraarslan Derinnmom sorun çıkmamasına çok sevindim 🤗 doğuma kadar böyle sorunsuz sağlıkla mutlu geçer umarım 💓
bebilique Doktor bana bıraktı ama ben yaptırdım, bence riske atılmaması gerekiyor. Denildiği gibi zaten içecekteki şeker miktarını illaki normalde de alıyoruz. Elmalı gazoz içiyorsunuz sadece :)