Htcsyluu sizin sadece kan testine bakarak mı trizomi 21 dediler yoksa ultrasonda da belirtiler var mı ? Benim ilk olarak ikiliye gittiğimde ortaya çıktı her şey. Bebeğin kafasından sırtına kadar göğüs kısmı da dahil şişlik vardı. Ve bu şişlik zaten organların işlevini yerine getirmesine engel oluyormuş bebek büyüdükçe o da sıkıntı yaratıyormuş kalbini durduran örnekler var. Doktorlarım hepsi zaten sonlandırma önerdi bir tane doktorla yetinmedim kaç taneye gittim ama olumlu konuşan yoktu maalesef. Gebeliği sonlandırdıktan sonra bebek genetiğe gitti ve her şey orada belli oldu trizomi 18 teşhisi koyuldu böyle vakalrda zaten bebek yaşamıyor anne karnında kendi vefat ediyor doğduktan sonra yaşayan nadir örnekleri var onlarda zaten makineye bağlı 3 4 yıl yaşıyor. Yani aldırmaktan başka çarem yoktu. Bu hastalıklar kromozom hastalıkarı elinde ayağında engel gibi bir şey değil. İnsan zaten kromozomlardan oluşuyor. Benim bebeğimde döllenme esnasında 1 tane fazla kromozom bölünmesi olmuş ve bu hastalık meydana gelmiş. Down sendromu gibi de bir hastalık değil. Down olanlar hayata uygun yaşıyorlar ama bu organların işlevlerini yerine getirmemesi demek makineye bağlı hem bebeği hem anneyi etkileyen bir yaşam işte maalesef binde bir görülüyor ama başa geldi çok şükür bir şekilde atlattık