3kuzuAnnesiyim bunu söyleyebilmem için çocuğum olması gerekmiyor hanımefendi gözümle görüp şahit olduğum çocuklar var. 5 yaşında kuzenim var o da çocuk o da zamane çocuğu yan apartmanımda oturuyor. Hiçte TV YouTube diye tutturup izlemiyor bir şeyleri. Bilmiyor bile. Kusura bakmayın kendiniz çocuğu öyle oyalamışsınız şimdi de izlemesin diyorsunuz. Öyle yetiştirmeseydiniz o zaman. 8 9 yaşına gelipte YouTube bilmeyen çocuklar zamane çocuğu değil de sadece sizin çocuğunuz mu zamane çocuğu ve YouTube diye tutturuyor. Sadece sizin çocuğunuz yok, ve henüz hamileyim diye belli ki çocuğunuz yok diye Bi yaftalama yapamazsınız. Dediğim gibi bu tarz bilgiler için çocuk olması şart değil en basitinden instagram reelsleri izlerken bile çocuğunuza şunları şunları yapmayın diye çıkıyor karşımıza. Ayriyeten de çocuğumuz olacak ve bir takım şeyleri de araştırıyoruz, zararlarını yararlarını görüyoruz buradaki her gebe öyle. Çevremizde bir sürü örnek var. TV, telefon veya tablet çocuk oyalama şekli değildir bunu herkes biliyordur burda. Herkesin çocuk yetiştirme tarzı farklı ben ailemden de öyle görmedim, en yakınlarım da da öyle görmedim. Çocuğumu YouTube ile oyalamam, belli bir zamana kadar TV izlemesinin saati olur ben bu şekilde gördüm ailemden, doğrusunun bu olduğunun pedagoglardan dinledim. Siz de TV ile oyalamayı, izlemeyi tercih etmişsiniz öyle görmüşsünüz. Bu sizin tercihiniz. Ama yine diyorum bunun önüne geçebilecek olan sizsiniz çocuk değil, çocuk bilmez neye alıştırırsanız o şekilde öğrenir ilerler. Alıştırmasaydınız şikayetçi olmazdınız. 🙃🙃