nzlbrn LavinsMom 6. Hafta için erken olduğunu yazdım şuan bulantısı varken zaten zorlayamaz insan ilerleyen haftalarda yerine koyar ihtiyacını 32 haftalıkmışsınız bence siz hiç içmemezlik yapmayın su vücudun en doğal ihtiyacı bunun içinde tartışmamıza gerek yok bence 😊
LavinsMom nzlbrn icemiyorum almiyor bunyem meyve suyunu sıkıp iciyorum meyveyi tuketiyorum sebze tuketiyorum ilaclarla zaten iciyorum suyumu . Bi sorun da olmuyor. Su ictigim zamanlarda idrar yolu enfeksiyonu oldum suyu biraktim gecti. Yani hersey herkesde ayni etkiyi vermiyor ama yine de gunluk dayatiyorlar 3lt su ic.
LavinsMom nzlbrn yazdigimi da soyleyen bir doktor uzman kendi yazdigi metni kopyaladim. Ben okumadim ama doktorlarin verdigi bilgiye dayaniyorum. Ve yine de soyluyorum su icmese bile gunluk yedigi sebze meyvelerde ala bilecegi kadar su aliyor olmadi cay bile iciyordur. Yani gun icinde zaten hic su almamak mantiksiz. İlla ki biseylerden aliyor suyu. Su herseyde var. Lutfen siz de panikletmeyin insanlari. Okumus ola bilirsiniz ama profesör doktorunda dedigine sizinkinden daha cok guveniyorum. Saygilar sevgiler
nzlbrn LavinsMom bende doç perinatoloji uzmanı takipliyim hem kendi bilgime hemde onunkine güveniyorum. Daha geçen aylarda da bir prof folik asit otizm yapabilir diyordu ama saçmalığın zirvesi mesela. Çay da kafeinden dolayı gebelikte sınırlandırılmalı ve vücuttaki suyu tuttuğu için normal sıvı alımıyla bir alakası olmadığını bilirsiniz kesin. Panikletecek tek bir cümle kurmadım. İyi günler size inşallah sağlıcakla kucağınıza alırsınız
Beeyzanurr LavinsMom abla kadin ebeyim diyor neyi tartisiyorsunuz ondan iyi mi bileceğiz benim doktorum da su icmezsen suyu azalır dedi
nzlbrn LavinsMom ona katılmıyorum kilosu az boyu kısa birisi için 3 lt içmek zaten zulüm olur normal içtiğimiz miktarın birkaç bardak üstüne çıkılmalı sadece başlarda çok önemli değil ama 30lu haftalardan sonra ödem problemi için bile çok gerekli siz beni dinleyin lt hesabı yapmanıza gerek yok aklınıza gelince şöyle bir bardak içiverin 🌺
Shf 1palyaco ben de sizin gibiydim. Şimdi çok şükür 34 haftama geldim. Suyu pipetle içmeyi deneyin. İlık su olmasın bir az soğuk olsun midenizi bulandırmasın. Daha yolun başındasınız Allah size kolay versin. 12 haftasına geçince bu kötü belirtleriniz bıçak peyniri kesen gibi çıkıp gidicek. Az sabr edin. Tuzlu kraker yiye bilirsiniz. Ben mesela dışarıda bir şeyler yediğimiz zaman midem az bulanıyodu. Evde ama aç kalıyordum
LavinsMom nzlbrn bak soyluyorsunuz ya odem. Su icince elim ayagim sisiyor ama icmeyince bisey olmuyor😄
Naniklininik 1palyaco ayran, meyve suyu şeklinde alın en azından sıvı ihtiyacınızı. Ben öyle yapıyorum saf su içemiyorum. Hergün çorba, süt, ayran, meyvesuyu, soda içiyorum
Nsimsek 1palyaco bende öyleydim bu 12. Haftaya kadar da devam ediyordu neyse ki prilam kullanmaya başladım gece iki atıyorum tüm gün ne bulantı ne kusma yaşıyorum. 7 kilo verdim şimdi alıyorum ☺️
1palyaco Nsimsek ay doktoruma diyeceğim belki bana da yazar birşey . Yoksa zaten zayıf biriyim hep zayıflarım .
Zeynooooooo 1palyaco ayni ben 14+2 deyim fakat su icemiyorum agzimda kotu tat var ilaclari zor kabul ediyorum
1palyaco Zeynooooooo üç ay sonra geçer diyorlar kimininde doğuma kadar devam ediyormuş bu ağızdaki tat . İnşallah bizimki geçenlerden olur .
Beeyzanurr Nesfur41 sevgili anneler kendinizde görmediğiniz olumsuzluklar baskalarinda da olmayacagi anlamina gelmez yanlış yonlendirme yapmayalım lütfen. Yeterli miktarda alinmayan su enfeksiyon ve bebegin suyunun azalmasina gayette sebep olabilecek bir risk bakin risk diyorum herkeste olmayabilir
Nesfur41 Beeyzanurr Aminyon sıvısını kesinlikle etkilemez annenin su içmemesi enfeksiyon ve annede oluşabilecek durumları zaten belirttim
LavinsMom Beeyzanurr olsun ebe yani her doktpr ayni goruste degil herkes kendi doktoruna guveniyorsa ben de kendi doktorumun soyledigini savunuyorum. Yani noluyo anlamadim guzelce biseyi tartisip konusuyoruz. Onu anladik ebe sen de avukat misin acaba?
melekkay @1palyaco bende sizin gibiydim ilk 4 ay su içemedim mide bulantısı yapıyordu suyun tadı değişik geliyordu. arıtıcı suyu kullanıyorum bu arada daha sonra farklı markalardan hazır su denedim. Sadece kayın marka su içebildim. Birde yaşadığım yere yakın bir köyde kaynak su vardı onu içebiliyordum. Sizde farklı hazır suları deneyebilirsiniz belki içebilirsiniz ☺ şuan 33 haftayım normal arıtıcı suyuda içebiliyorum
1palyaco melekkay sanki hiçbi su fayda etmeyecekmiş gibi hissediyorum 🤢 hepsinin tadı aynı gibi hissediyorum .
RezMom 1palyaco ben de öyleydim içemedim hiç söylenildiği kadar ama çok zorladım en azından günde 1, 1.5 lt içmek için şu an 24.haftaya girdik geçen hafta ayrıntılı ultrason vardı korkuyordum suyunun az olmasından ama çok şükür suyu yeterliydi umarım sizde de bi problem olmaz ama elinizden geldiğince tok karna içmeye çalışın ben açken içtiğim gibi afedersiniz atıyordum.
Boncukk123 1palyaco 12 hafta boyunca 2 bardak suyla akşam ettim doktora da söyledim almıyo midem elimde degıl zorlayınca da çıkartıyordum canım ilk 3 ay maalesef oluyor sonrası icin düzenli içmeye başladım umarım devam ettırırım