28-subat Epizyotomi ve perinede yırtılma aynı anda başına gelen var mı acaba ? Doktorum sezaryen önerdi doku sert bu başına gelebilir dedi, ben normal istiyordum ama artık bir korku başladı yardımcı olur musunuz 38 oldum artık sürem kalmadı karar vermek için
Alexab 28-subat açıkcası ben her doktorun lafına inanmıyorum. Son yıllarda herkes sezeryan için bahane uydurur oldu. Epizyotomi kesi atılmasına deniyor diye biliyorum, yırtıkda yırtık zaten. Kesiyi yırtığı engellemek için atıyorlar ikisi aynı anda hiç duymadım. Dokunuz sertse mantık olarak sezeryanda zor geçmez mi sizin için? Vajinada 5 dikiş karnında 10 dikiş? Emin olamadım bence başka doktorada gösterin.
Polenmom 28-subat aslında epizyo vajen toparlanması için güzel bir şey ama sizin doku sert olduğu için açılmada zorluk yaşayabilirsiniz diye biliyorum, doktorunuzdan daha detaylı anlatmasını rica etseniz 🙏🏻
Mrvm005 28-subat benim yirtilmam fazlaydi 20 den fazla dikisim vardi hatta ama bu seni korkutmasin bnce. Cunki iyilesmesi cabuk oldu ve sonraki hayatimda hic bir yan etki gormedim. Yani iliski sirasinda vs hic bir seykilde dikisten dolayi rahatsizlk vermedi ki doktorlar ona gore dikis atiyorlar.
28-subat Kbraozdemir0206 arada kaldım ama inşallah hayırlı olan olur , teşekkür ederim cevabınız için
28-subat Polenmom bütün korkularımdan tedirgin olduğum konulardan bahsettim ama o da sanırım fazla uğraşmak istemiyor, benim fikrim bu ama senin bileceğin şey dedi , bu konuyu duyana kadar gayet motiveydim ama artık pek iyi hissetmiyorum
28-subat Mrvm005 içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim, inşallah güzel geçer Allah hepimizin yardımcısı olsun
Eliiiff_ Özel hastane de mi muayene oluyorsunuz? Yani ben hep ön yargılıydım özellere karşı hemen sezeryan düşünüyorlar bir bahane buluyorlar diye devlet hastanesinde normal doğum yaptım perinede yırtılma olmaması için kesi atılıyor zaten ve çokta çabuk iyileşiyor ben 10 gün sonra hiç doğum yapmamış gibiydim 3 ay oldu hiçbir sıkıntı yaşamadım çok şükür eğer emin değilsen başka bir doktor görüşü daha al istersen
28-subat Eliiiff_ evet bir klinikte , zaten kafam bu yüzden karıştı çünkü herkes aynı şeyi söylüyor , doktorların sezaryene ittiğnii
Gizemmisler Doktorlar sezeryan için bahane uyduruyolar ilk doğumda herkese kesi zaten atiyolar dikiş zaten atılıyor ama sezeryanin zorluğuyla asla kıyaslanamaz boşuna sizi korkutmasın içiniz rahat değilse doktorunuzun doğum tercihine saygı duyacağını ve destekleyeceğini düşünmüyorsaniz değiştirmenizi öneririm
GmzAydn @28-subat benim açılmam da vardı doku sertliği de yoktu ama bebeğim elini yanağına koyarak gelmeyi tercih ettiği için epizyotomi de vardı perine yırtığı da. Bence tamamen o an belli oluyor. Tabi doktorunuzun öngörülerini de dikkate alın. Ancak iyileşmesi hızlı oldu ve aşırı acılı korkulacak bir durum değil bence. Dikişlerim bitince doğumhaneden yürüyerek çıktım
28-subat GmzAydn çok sağ olun yorumlarınız için gerçekten böyle şeyler duyduğumda çok iyi hissediyorum moral oluyor
Mrvm005 28-subat rica ederim yaşadıklarımızın kesinlikle sezeryandan kat kat daha iyi oldugunu bilmeni isterim.saglikla alalim hepimiz bebislerimixi kucagimiza inşallah