Veee doğum hikayem :) Baştan söyleyim çoooook uzun yazdım 🙈
3.kez anne olmanın mutluluğu içindeyim. 2 kızım vardı. Bir de sürpriz yumurtam oğlum dünyaya geldi. İlk doğumum normaldi. İkinci doğumum zorunlu sezeryan oldu. O yüzden bu doğumum da sezeryan oldu. Çocuklarımın arası kısa olduğu için baya endişe etmiştim. Şükür her şey güzel geçti. 3 yaşında bir kızım. 1 yaşında diğer kızım var ve 16.11.23’de oğlum dünyaya geldi. Yani araları tam 12 ay 🙈
Bu sefer planlı sezeryan olacağım için biraz endişeliydim beni neler bekliyor biliyordum sonuçta ama sürekli olumlu , pozitif düşündüm. 13.30’da hastaneye yatışım yapıldı ve 15.30’da doğumhaneye alındım. Spinal hiç korkulacak bir şey değil. Çok güzel sakinleştiriyorlar. Sinek ısırığı gibi bir his oluyor sadece. Sondayı ise ameliyat sonrası taktılar çünkü ameliyattan önce tuvalete gittiğim için. Daha iyi oldu böyle. Sürekli başımda aşama aşama konuştular. Her şeyi anlattılar. İğne yaptılar. Şöyle şeyler olabilir endişe etme diye söylediler. Doğuma fotoğrafçım da girmişti. O hemen oğlumla beni fotoğrafladı videoya aldı. Eşim işinden dolayı doğuma maalesef gelemedi. Ona video fotoğraf attı. Sonra oğlumun boy kilosunu ölçtüler. O sırada başka çocuk istemediğim için tüplerimi bağlattım. Bir de diğer sezeryan yerim keloid oluşturmuştu. Et gibiydi dışarıdaydı sezeryan yerim. Doktorum o kısmı da alıp düzeltti. Sonra sondayı taktılar. Yarım saate çıktım ameliyattan. Gayet güzel geçti ameliyat. Ama oğlum solunum sıkıntısı çektiği için yenidoğana alındı maalesef. Çocuk doktoru gayet sakinleştirdi bir şey yok diye beni. Giderken öptüm gitti oğlum. Beni de odaya aldılar. Annem ve kuzenim vardı yanımda. 6 saat yattım. Akşam 10 gibi de sondayı çıkarttılar. Üzerimi değiştirdiler. Hasta bezi taktılar ve ilk yürüyüş kısmı geldi çattı. Hemşire o kadar güzel hazırladı ki beyin olarak beni çok rahat geçti o yüzden. İlk sezeryan da baya zorlanmıştım. Ama bun da gayet kendim ayağa kalktım. Sadece hemşirenin ellerini tuttum ve yere bakmadan önce odada sonra da koridorda yürüdüm. Baya rahattım şükür. Gerçekten her sezeryan farklıymış. O ilk yürümenin üstüne bir de oğlumu görmek için yenidoğana indim. Oksijen vermişler uyuyordu miniğim. Sonra odaya çıktım. Bol su içiyorum. Çorba ve kayısı marmelatı verdi hastane onları içtim. Gaz sorunum tuvalet sorunum olmadı hiç. Bol bol yürüdüm. Ben bu sefer iyiydim ama oğlumun yenidoğana yatışı yapıldı maalesef. Hiç doğum yapmış gibi olmadım o yüzden. O kadar hazırlandım her şeyi götürdüm ama kucağıma bile alamadım. Lazım olacağını hiç düşünmedim ama süt sağma makinesi lazım oldu. Hastaneden kiraladım onu da. Sürekli denedim ama 1-2 damla süt geldi sadece. Hastanede 2 gün kaldım. Oğlumu da haftaiçi çıkartırız dediler. Oksijeni kesmişler. Ağızdan sonda ile besleniyordu onu da çıkarmışlar. Şırınga ile besliyorlar mamayla şu an da. Bugün çıkmadan gördüm şükür gayet iyiydi. Çocuk doktoru da gönlümüz rahat şekilde vermek istiyoruz. Endişeniz olmasın dedi. Hastanede olduğu için içim rahat ama elim boş şekilde gelmek çok farklı hissettirdi bana. Rabbimin vardır bir bildiği. Daha büyük şekilde sınamasın inşallah. Ben de bol bol dinleneceğim bu süreçte. İnşallah da sütüm yavaş yavaş gelir artık. Sezeryandan korkarken farklı şekilde imtihanım oldu maalesef. Kesinlikle korkmayın sezeryandan. Şu an gayet iyiyim ilkine göre. Bir de sezeryanın araları 12 ayken gayet iyiyim. Bu arada elbise gecelik en rahatı. Çok rahat ettim ben. Her doğumumda kullandım. Hastanede sıcak hiç ceket, yelek, pijama, çorap kullanmadım ben. Depend bu sefer 2 tane anca kullanıp pede geçtim. Normalde kullandığım çoğu şeyi oğlum yenidoğan da yattığı için kullanamadım. Yanımda götürüp getirmiş oldum sadece. Benim hikayem bu şekilde oldu. rabbim herkese kolay sağlıklı doğum nasip etsin. Oğlum Bulut için de dua ederseniz çok sevinirim bir an önce çıkması için 🙏🏻 çok teşekkürler ☺️
Doğum yaptığım hastane: Isparta Meddem Hastanesi
Doktorum: Ayşe Gönül Altuncu
Oğlum: 2940 gram - 49 cm - 15.40’da doğdu
Doğum haftam: 38+3’dü.
Ayrıca her hamileliğimde karın çevresi geriliği yaşadım. Oğlumda hele bi ara 4 hafta gerilik vardı. Beslenmeye çok dikkat ettim ve 2 haftaya düşürdüğüm şekilde doğumum oldu.
Sormak istediğiniz soru olursa seve seve cevaplarım 🤗🤗 :)
Mevsim ve Güneş’im vardı. Bir de Bulut’um oldu çok şükür 😍