kendi hikayemden bi özet paylaşacağım şimdi.. 20 haftalıkken detaylı ultrasondan gebelik şekerim olabilir suyumun olması gerekenden bir tık üstünde olduğunu şeker yüklemesi yapalım dedi dr. Etrafımdaki herkes şeker yüklemesi yapıldığı için gebelik şekeri herkeste çıkıyor yaptırma dediler. Ben yinede yaptırdım ve gebelik şekerim çıktı doktorum diyete başlamamı ve şeker ölçüm cihazı almamı açlık tokluk ölçmemi söyledi ve ben 15 gün boyunca sağlıklı beslenip düzenli şekilde diyet uyguladım şekeri kestim ölçtüm ve normale dönmüştü şekerim doktorumda suyumun azaldığını söyledi öyle oluncaya bıraktım ölçmeyi diyetide bıraktım sadece elimden geldiğince dikkat ediyordum tatlı olunca az da olsa yiyordum. 1 ay sonra doktorum nst için beni çağırdı gittim 33 haftalık nst bağladılar ve sancım çıktı doktorum ultrasonla kontrol etti suyum 17.5 cm yükseldiğini hemen acil yatış yapacağımı söyledi yapmazsam sınırı aştığı için doğum başlayacağını söyledi diyeti bıraktığım için ve şeker takibi artık yapmadığım için kızdı. Hata benimdi normale dönünce geçer sanmıştım herneyse.. Takipli olduğum hastane özel hastane 1 haftalık yatış 50 bini bulacağını söylediler hazırlıksız olduğumuz ve çok pahalı olduğundan doktorum eğitim araştırma hastanesine olur dedi bizde eve gidip kendim için bi çanta hazırladık Başakşehir çam ve sakura hastanesine gittik çok tedirgindim korkuyordumda çünkü ne olacağını bilmiyordum akşam 7 de gidip acilden giriş yaptık içeriye sadece beni aldılar kimseyi almadılar doktor geldi alttan muayene kontrol edicem dedi hazırlan ilk defa alttan muayene olacaktım ve çok korktum bunun normal olup olmadığını daha 33 haftalık olduğumu söyledim doktor sancın var açılmama bakmam lazım dedi (sancımıda hissetmiyorum bu arada) bende hazırlandım muayene etti suyum fazla erken doğum olabilir açıklığım 1 cm dedi normal dedi o ama erken olmaması için elimizden geleni yapıcaz dedi. Bu süreçte nst bağladılar ilaç verdiler ve serum taktılar son olarak 1 defada ciğer geliştirici iğne vurdular bebek için.. gece saat 2 buldu bütün takılarımı aksesuarlarımı yakınınıza teslim edin dedi halim kalmamış yorgun bitkindim artık.. eşime herşeyi verdikten sonra beni aldılar doğumhane odasına çıkarttılar kontrol altında olacakmışım doktorların yanında.. refakatçi olarak 1 kişi kalabileceğini söylediler annemi istedim o kaldı benimle birlikte şimdi herşey çok farklı oluyor girmeden bişeyler imzalatıyorlar erken doğum olursa kabul ediyorum herşeyi falan diye bi yazı yazmadan önce erken doğum riskin var ama bunun önüne geçip durdurmaya çalışıcaz denildi bende yazdım imzaladım kontrol altında doktorların yanında rahat olurum en azından diye düşündüm işte asıl hikaye şimdi başlıyor 10 kasımda gittiğim hastanede 1. Günüm serum ilaçlar ciğer geliştirici iğne ve diyabet sabah akşam ara öğün tatsız tutsuz yemekler.. Nst bağlıyım gün boyu ve sancı çıktığı zaman odaya hemen bir doktor gelip alt muayene edip gidiyorlardı açılmam var mı yokmu diye parmakla ediyorlardı bide ve bunu her saat başı sabah akşam ve gündüz kaç olursa olsun saat rutin hale getirmişlerdi benim canım bu süre zarfında epey yanıyor ve lekelenmem oluyordu sorduğum zaman normal mi sürekli alt muayene ediyorsunuz açılmam bu şekilde olmaz mı uyarıyorsunuz ve lekelenmem oluyor diyodum siz bizden daha iyi mi bileceksiniz kontrol etmemiz gerek erken doğum olmaması için vs gibi cümleler.. Neyse 13 Kasım pazartesi günü sabah saat 6 odaya 4-5 doktor geldi alt muayene için kontrol etti 2-3 cm bulmuş açıklığım 2 tane antibiyotik damardan ve hap olarak verdi ateşim çıktı bayağı söyledim bunuda ateş ölçerle ölçüp normal dediler saat sabahın 10u oldu tek bi doktor geldi kontrol edicem dedi kontrol ederken karnıma bastırdı o sırada eliyle ölçüyor açıklığımı canım acıdı birden suyum patladı yattığım yatak böyle heryer su içinde korkma diyip birkaç tane doktor geldi odaya net bağladılar doğum başladı dedi ne olduğunu anlamadan birden doğumum başladı ve sancım ufaktan artmaya başladı korkuyordum tabi bu süre zarfında annem kaç defa doktorlarla konuştu erken olmayacağını durduracaklarını söyleyip suyumun doktor tarafından muayene edilince patlatılması ve muayene olurken 5-6 cm ulaşmadı açığımın çok sancım olmayıp ufak sancılar olduğundan suni sancı verildi o suni sancıyı zaten demiyorum yatağı parçaladım bagrışlar haykırışlar çok kötü birşeydi.. saat 4 oldu büyük abdestim geliyor gibiydi sancıdan kıvranıyordum doktorlar beldiler 7-8 tane hemen doğuma hazırladılar ıkınmaya başladım büyük abdestimi yapar gibi 3. Kez var gücümle ıkındım nefesimi tutup ve bebeğimin sesini duyunca rahatladım çektiğim onca acımı sevineyim mi bilemedim kabus gibi günler yaşadım ve asla o hastaneyi tercih etmeyin köle gibi davranıyorlar gittiğim hastanede kontrol altında olacakken doğum yaptırdılar şikayet bile ettik.. her neyse 13 kasımda dünyaya gelen kızım 14 kasımda testler sonucu yanımdan alındı yoğunbakıma götürüldü kalsiyum eksikliği ve sarılık varmış erken doğduğu için.. Buraya pozitif normal doğum hikayemi yazmak isterdim ama yaşadığım şeyler maalesef pozitif değil