Masallinaveseda Aybarsege yok yanlış bakılmamış doğru pozitif ama bişey olmadı çiğ et tüketimi kedi köpek tüyü yeşilliklerin temiz yıkanmaması sonucu oluşan bişey dedi takibe aldılar bi zaman sonra kontrollere git gel git gel konu kapandı gitti sağlıklı bi doğum yaptım abartıları kadar değil demek istediğim ama tabikide gebeyken yediklerinize çok dikkat edin heryerden bişey yemeyin yediğiniz şeylerin hijyen koşullarına önem gösterin gerisini Allah’a bırakın
Mercimeek Aybarsege benim pozitif çıktı sonra perinatoloğa gidip ividite testi verdim o da istediğimiz sonuç gelince rahatladık kuzum
Masallinaveseda amayinedeiyiilerledim hayır ividite testi verdim hamilelik öncesinde oluşmuş bişey dedi hamilelikte olmamış yani çok karışık şeyler anlattılar hamilelik süresince ¾ defa antibiyotik kullandım ama diş ağrısı sebebiyle mecburiyetten ondanda bi zarar görmedim Allah yardım ediyor
User22 Benim anlamadığım bi nokta var toksplazma konusunda bende test verdim ve negatif çıktı daha öncede geçirmemişim ama bu test gebelik başlarında veriliyo doktoruma geçirirsem belirti verir mi dediğimde vermez dedi bu konu benim kafamı çok bulandırıyo sonuçta geçirmemişim bağışıklığım yok
amayinedeiyiilerledim User22 belirti yok ama kanda mutlaka çıkıyor. Geçirmediğiniz için mutlu olun. Sebze meyveleri sirkeli suda yıkayın, çiğ ete dokunmamaya özen gösterin veya eldiven kullanın. Hayvanları uzaktan sevin, dokunmayın. Kendinizi bu şekilde koruyabilirsiniz.
User22 amayinedeiyiilerledim normal kan testinde çıkar mı sağlık ocağında aylık yapılan testler de yani
amayinedeiyiilerledim User22 evet gebelik rutininde bakıldıysa ve negatifse sorun yok demektir. Tahlilde toksoplazma İgM ve igG olarak görünür. Dr sorun yok dediyse kafanıza takmayın derim🙂
User22 amayinedeiyiilerledim inşallah sorun çıkmaz dikkat ediyorum ama insanın içinde hep bi kuşku oluyo ben evimde kedi de besliyorum doktorum risk görmedi ev kedisi olduğu için hatta sen geçirmişsndir de dedi ama hiç geçirmemişim Yumurta yesem az çiğ kalsa kafama takılıyo Dişarda bişey yemeğe korkuyorum umarım sorunsuz biter hamileliklerimiz
Aybarsege Mercimeek öyle yapıcam artık. Benim ilk doğum da özelde oldu orda hiç bu tarz bir şey denilmedi. Ama bu testler devlet hastanesinde yapıldı peranatoloji baktı. Bizim burda bir tane özel var orda da o bölüm yok. Detaylı ultrason zamanında bile devlete gönderiyor özel burda
Mercimeek Aybarsege hı anladım canım benim korkma ama sakin ol inşallah gebelikten önce kapmışsındır :) hiç birşey olmaz ama bir süre antibiyotik kullanmıştım ben başka bir yerde özele git istersen önemli bir test çünkü
Aybarsege Mercimeek perainatoloji baktı bana. Burda özelde perinatoloji yok o yüzden devlet hastanesine gidiyorum mecbur
Gulgulmak Aybarsege ben ilk gebeligimde gecirdim suan 3. Ye hamileyim tekrar geciriyormusum. Korkmana hic gerek yok antibiyotik verdiyse kullan o ilac bebege enfeksiyonun gecmesini engelliyor avitide testi deniliyor o testtin sonucu yuksek cikarsa daha once bagisikligin var demek dusuk cikarsa yakin zamanda gecirmissindir demek kedilerden cig et iyi yikanmamis sebze meyvelerden geciyor. Ben amniyosentez yaptirmistim cok sukur bebegime gecmedi. 8. Aydq ilac bulamadigim icin gecmisti. Ama bir hastaligi falanda olmadi. Eger icin rahat etmezse amniyosentez yaptirabilirsin ama once avitide testi yaptir belkide yapmislardir sen farketmemissindir. En riskli zamanlar 2.trimester zamanlari. Suan tekrar geciriyorum normal de 1 kere geciren tekrar geçirmiyor demislerdi hatta cok yakin zamanda gecirmisim teste oyle cikiyor antibiyotik kullaniyorum gene amniyosentez yaptirdim gene temiz cikti ama ama sonuc temiz cikmasa bile sikinti etmiyorum cunku tedavisi var tekrar antibiyotik kullaniyorsun ama bebegin ilesmesi icin sen testlerini yaptir sonuclarin temizse bile ilaci gene kullaniyorsun doguma kadar hic uzme kendini rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin.
Aybarsege Gulgulmak bana yapılmadı ividite testi inşallah önceden geçirmişimdir yada şuan geçiyorsa inşallah çocuğuma geçmez