keremtahamom_ Merhaba hanımlar 9+2yim köye geldim tatilde annemin yanına. Mis gibi peynir yapmış, köy sütünden yoğurt sütlaç yapıp yemek istiyorum. Ama doktorum pastorize süt daha güvenli diyor. Bu da kaynıyor sonuçta ama bilemedim siz tüketiyor musunuz bunları
Edos123 keremtahamom_ benim doktorum kaynatıyorsunuz sonuçta süt bozuk olsa yoğurtta olmaz peynir de demişti ☺️
Aleynagunal keremtahamom_ hazır sütler ne kadar güvenli olabilirmi inek sütü orjinal en azından fazla kaynatirsaniz sıkıntı olmaz bende köy sütü yoğurdu ve peyniri yiyorum hamileliğimin sonundayim
Essss1987 keremtahamom_ yani bu doktor nasıl bi doktor bilemedim.Doğal olanı önermeyip pastorize süte yönlendiriyor.Sağlık açısından tabiki doğal olanı tüketmeniz daha iyi
Melike_4949 keremtahamom_ bakkaldaki ne olduğu belirsiz süt daha sağlıklı sanki 🙄ben içtim yedim köy yoğurdu hiçbir şey olmaz Allah’ın izniyle
EbruBoluKaya Hamile kaldığımdan beri kendim yapıyorum köy sütüyle yoğurdumu doğum yaptım hala aynı şekilde yapıp yiyorum doktorum yiyebilirsin demişti
Lagertha_ Sütü pastörize etseniz bile peynir gibi şeyleri tüketmeminizi öneririm. İlla bir şey olacak diye bir şey yok ama riskli bi durum. Düşük riski gıda zehirlenmesi gibi riskleri var. Ve şu an çok yeni hamilesiniz en dikkat etmeniz gereken zamanlar
Pinaryyy Bende otlu peynir yiyorum birkaç gündür ama endişeliyim yiyen var mı marketten alınmış bir peynir değil. Yakınımız bir yerden almış bize de getirmişti. Pastörize edilmemiş peynirler sadece zehirlenme açısından bir riski mi oluyor başka bir riski var mıdır acaba
_ruyaninannesi_ keremtahamom_ ya Allah aşkına bn köy de büyüdüm ve bu benim üçüncü gebeliğim market lerden süt yoğurt peynir alıyordum bazen bozuk çıkıyor du aksine de hiç sevmiyorum doğal buluyorsanız aldığınız yerden de eminseniz tüketin bol bol ben çoğunlukla peyniri köyden aldırıyorum Uzak olmasam sut yoğurt onlarida getirirdim.
_ruyaninannesi_ keremtahamom_ ne güzel annen yapmış gönül rahatlığıyla ye bence ben gebelik te ilk üç ay peynir yiyebildim tazeydi bide ve evde yemek bile yiyemiyordum hiçbir şeyde olmadı
nazazra24 keremtahamom_ valla biz hep köy peyniri tüketiyoruz kaynanam tanışlar falan yapıyor satın alıyoruz bazen köydekilerden tadı hem güzel hem sağlıklı en azından elde yapıldığını biliyoruz keçi yoğurdu koyun yoğurdu yaptırıyoruz köyden yine mis gibi 😍😍