Whiteangel0857 Merhabaa , Şuan 23.haftadayım aile hekimim tetanoz aşısı vurulmam gerektiğini söyledi ama tedirginim yan etkisinden , ve bebeğime yansıyacağından endişeliyim bu konuda sizin fikriniz nelerdir
likesah Whiteangel0857 bu asinin yan etkisi kol agrisi yapmasi o da her seferinde ya da herkeste olmuyor ben 2 doz oldum ikisinde de herhangi bir yan etki yasamadim. Bizim vuruldugumuz asi bebegi de korudugu icin oluyoruz aslinda asiyi. Yenidogan tetanozu tehlikeli bir hastalik olumle dahi sonuclanabiliyor korunmanin yolu da asi olmak.
Hilalcikkk Whiteangel0857 hiçbirşey olmadı yan etki bende aralıkta 3.doz vurulcam korkma canım bebegın ve senın için önemli
gzdehlal-36 Whiteangel0857 ben 18. Haftadayım sağlık ocağım çağırdı aşı için 3 gün önce yaptırdım doktorum yapmamam konusunda olumsuz bir şey söylemedi hatta yapan Hemşire de bu aşıyı 5 doza tamamlayın mutlaka dedi 2 hamilelik de 3 de hamilelik sonrasında olacak şekilde. Ameliyat oluyoruz bir yerde sonuçta gerekli olduğunu düşünüyorum ben
Mrs-34 Bende 22. Haftadayım açıkçası doktorum desteklemediğini iletti bende olmadım sağlık ocağındaki doktorum ve hemşiremde bunu anlayışla karşıladılar
Mrs-34 Yeliz34 kesin olarak tedbir olmadığını ve zaten steril bir ortamda doğum yapıldığını iletti aşılar hiçbir zaman kesin çözüm değildir hastane ortamında zaten doğum olacak ben hastalarıma şart kesinlikle koşmuyorum dedi. Aşıların kaçının ne işe yaradığı hakkında kim ne kadar bilgi sahibi ki
Ebrosko Yan etkiler kişiden kişiye değişiyor ama çok muazzam korkulacak bi etkisi yok. 2 doz oldum. Doğum sonrası isteğe bağlı devam dozları da oluyor. Zararı konusunda bi sey diyemem. Fakat bi çok hekim özellikle son büyük deprem sonrası tetanozun yapılması gerektiği konusunda hem fikir. Mevlam afetlerden kazalardan korusun fakat olası olağan dışı durumda tetanoz çok faydalı gerekli bi durum oluyor. Hem bebeği koruyor doğum sezeryan olsun normal olsun bi şekilde hastahane ortamında olucaz. Ne olur ne olmaz. Ayrıca dediğim gibi hayatın birbir türlü hali var. Doğuma yakın Allah korusun bi şeyler yaşayabiliriz Mevlam sakınsın. Asi önlem maksatli. Yan etkiye gelirsek ilk dozda hiç agri acı olmadi. 2. De hafif agrim oldu bi gun sonrada hafif halsizligim oldu. 3 haftadır da elhamdülillah gayet iyiyim. Tercih sizin 🤗
Drnzgn Whiteangel0857 ben ilk çocuğumda olmuştum hemşire gene vurmayı teklif etti bende istemediğimi soyledim birde ben kızımda iki do oldum aradan daha iki sene geçti diyorum yok diyor olmamisin kendileri sisteme girmeyi unutmuş bana fazladan vurmayı istiyor
mervemurat16 Whiteangel0857 ben 24.cü haftada oldum bende tedirgindim çok yorum okudum işte yok felç oldum yok bebeğime birşey oldu diye.Sonra tanıdık bir çocuk doktorumuz vardı onunla görüştüm bir zararı yok biz öneriyoruz ama size kalmış dedi.Ben yaptırdım çünkü gün içinde ne ile karşılaşacağımız belli değil paslı birşeyle denk gelebiliriz.Bir zararı veya yan etkisinide görmedim sadece iki gün kol ağrısı oldu o kadar.
Edos123 Whiteangel0857 benim bir arkadaşım ilk dozu olup ikinci dozu olmamıştı sezaryen doğum da maalesef enfeksiyon kapmış tetanoz aşısı önemli
Merimerim Tetanoz aşısı mutlaka yaptırmak gerekiyor ama doktorların genelde ayrılığa düştüğü konu aşı erken haftalarda yapılırsa erken doğuma neden olabileceği şeklinde. Benim doktorum da tek doz ol ama 32.haftadan sonra olmanı tavsiye ediyorum dedi. Aile hekimliğine gidip o şekilde aşımı olacağım doğuma kadar koruyuculuğu da olacak böylece.
yprkbdk Merimerim ben 13. Haftada elime paslı çivi battığı için olmak zorunda kalmıştım. Herhangi bir sıkıntı olmadı şükür şu an 26. Haftadayız bir kaç hafta içinde ikinci dozu da olmayı düşünüyorum.
Merimerim yprkbdk mecbur aşı olmanız gerekiyormuş o durumda ama illa da erken doğuma neden olacak diye bir şey yok tabi çok geçmiş olsun ben de 28. haftadayım diğer kontrolümde aşı olacağım
Minikperi Whiteangel0857 doktorunuza danışın sizin durumunuzu en iyi bilen o. Riskiniz yoksa vurdur der. Riskiniz varsa zaten gerek yok diyecektir. 🌸