Çok şükür bu başlıkla atabiliyorum hanımlar… 36+3 olduğum zaman normal kontrole gittim doktoruma bi önceki gidişimin üstündende çok geçmişti fırsat olmamıştı. Doktorum bebeğimin kordon dolanması olduğunu , suyumun biraz azaldığını , başının gelişimi haftasıyla uyumlu , göbek ve bacakların ise 3 hafta geriden geldiğini ,bebeğimin hareketlerinin nasıl olduğunu günde en az 30 hareketinin var olup olmadığını sordu ama benim bebeğim günde en fazla 6-7 hareket yaparsa yapıyordu son 2 gündür dahada az hissediyordum. İlk hamileliğim olduğu için tecrübesizim bu durumun aciliyetini hiç düşünmemiştim. Alttan muayenem yapıldı hiç acı hissetmedim bence bu kasmakla olan birşey benim hiç canım yanmadı. Açıklık yumuşama vs yoktu doktorum hemen Nst’ye yönlendirdi sancımda yoktu kalp atışları normaldi bebeğimin. Yinede riske atmamak için hareket az olduğu için bir gece yatış devamlı nst bakılması gerektiğini söyledi doktorumuz bizde öyle yaptık gece boyu serum verildi bebek hareketleniyormu görmek için ama hareketleri hala azdı , her ihtimale karşı iki doz ciğer geliştirici iğne vuruldum sabah olduğundada hala az olduğunu söyleyince doktorum hazırlan öğlen senin bebeğini alalım zaten haftan çok düşük değil dedi riske atmayalım kordon büyümesine engel oluyor olabilir dedi. Hemen hazırlandım bir kaç saat sonrada ameliyata alındım. Sedyeyle beni alana kadar ben çok iyiydim herşey sedyede değişti bir anda panikledim ağladım gerildim korktum. Ameliyathaneye geldik iğnemi yapacaklardı öyle gergindimki iğne girmedi biraz sakinleştirmeye çalıştılar beni en sonunda girdi çok şükür bana acılı gelmedi iğne şahsen damaryolu daha ağrılı diye düşünüyorum. 10 dakika içindede bacaklarım uyuşmaya başladı ve sondayı ondan sonra taktılar sonrasında ameliyatım başladı. Ameliyat olurken tansiyonum düşüyormuş gibi hissettim ve çekiştirmeleri hissettim ama kesilmesini falan hiç anlamadım acıda sıfırdı. Bebeğim çıktı kordonum çok kalın ve kısaymış bebeğimi sıkıştırmış bu yüzden gelişim geriliği yaşanmış iyi ki de erkenden alınmışım çok şükürler olsun. Dikişim atılırkende istemsizce derim kasıldığı için sakinleştirici uyutucu birşey verdiler serumuma ben 10 dakika falan uyumuşum onlarda o sırada dikişimi attılar. Ameliyattan çıktım kum torbasınıda koydular. Gaz çıkarmak beni yormadı daha uyuşmam bitmeden çıkardım gazımı uyuşmam geçince kum torbasını kaldırdılar ve bi kere bastırdılar oda canımı yakmadı yani kasmadım kendimi hiç hep rahatlattım bu bir süreç çünkü acı tabikide olacak diye düşünüyorum ama benim için çok zor bir süreç olmadı. İlk tuvalete de çıktım büyük içinde ilaç verdiler toz onu meyvesuyuyla karıştırıp içtim 2 saat sonra afedersiniz ishal oldum ve 5-6 kere çıktım büyük tuvalete de. İlk gece dikişlerim ağrıyordu kalkıp yatarken ikinci gecemdeyim dikiş ağrım azıcık kaldı kendi başıma gidip gelebiliyorum yavaşta olsa. İlk yürüyüşte zor değildi kafamı hiç yere eğmeden yürüdüm tansiyon vs sıkıntı olmadı ki benim hep düşüktür tansiyonum. Sonuç olarak çok şükür iyi bir süreç geçirdim öyle korkutulan gibi değilmiş sezeryan. Önemli olan sağlıklı bi şekilde bebeğimin dünyaya gelmesi. Çok şükür şuanda yanımda 2.375 gram bir bebeğim var biraz minik ama küvöze falan girmedi çok şükür sağlığı yerinde devamlı emzirmeye çalışıyorum bir kere az bir mama verdim sarılık olmaması için o kadar. Çok uzun oldu hakkınızı helal edin inşallah en az benimkisi kadar rahat doğumlar geçirirsiniz. Unutmayın herşey bir süreç ağrı sancı olmazsa olmazı bu işin ama herşeyden önemlisi bebeklerimizin sağlığı diye düşünüyorum. Sezeryan korkulacak birşey olmamalı tabiiki herkes farklı yaşar bu süreci hepsi mükemmel olamaz ama iş birazda kendini hazırlamaktan geçiyor diye düşünüyorum. İnşallah sizlerde benim gibi bebeklerinizi sağlıklı bir şekilde ve vaktinde kucağınıza alırsınız iyi geceler dilerim💖🌸