Gizem2211 Kızlar ben 32. Haftadayım doktorum hala bir tarih vermedi. Çevremdekiler doktorlarının hep bir tarih verdiğini söyledi. Normal doğum için doktorunuz ne zaman bir tarih verdi? Benim doktorumda mı sıkıntı var acaba 😅
crazymommy Gizem2211 Normal doğum için tarih verilmez ki canısı. Sezeryan için tarih belirlenir. Normal doğum 41. haftanın sonuna kadar her daim olabilir. 41 de de olmazsa ya da riskli bir durum varsa doktor suni sancıyla doğumu başlatır sürece göre yani. Ama tahmini doğum tarihini bu uygulama söylüyor zaten son regli tarihini girince 🥰 O forumda gün alanlar sezeryan olacak olanlar oluyor
Hazalaskin Gizem2211 ilk kontrole gittiğimde 5 haftalıkken kızım dedigi gunden 5gun sonra doğdu geç doğdu 40+5 de bu bebeğim içinde 25 Haziran dedi bakalım 🫶
Gizem2211 Yazmelegi_ normal yapanlarda da tahmini bir tarih verililiyormuş ama bilemedim ben de ilk gebelik olunca acemiyim 🤷♀️
OziC Yazmelegi_ normal doğum için de tahmini doğum tarihi söylenir. İlk benegim de 14 Eylül demişti 9 Eylül de doğum yaptım
Gizem2211 crazymommy ya ben de bebeğin ve annenin durumuna göre ilerlediklerini biliyorum kesin vermemeleri normal tabii ki ama çevremden herkes aaa nasıl işmiş öyle vs diyince merak ettim 😅
Hazalaskin crazymommy hayır şimdi şöyle 40. hafta dolduğunda tahmini doğum tarihidir zaten daha erken yada geç olabilir diyor doktor. Kesin bı tarih demiyor bana mesela ilk bebeğimde 30 Mayıs dedi kızım 6 gün geç doğdu 40+5 de aslında 40. hafta doktorun söylediği tarifte dolmuştu
Yazmelegi_ Gizem2211 uygulama da yazıyor zaten eger 32 haftadaysan şuan tahmini doğum tarihi 40 haftadır ve 10 ocağa denk gelir ama 38 de de dogum olabilir 39 da da
Yazmelegi_ OziC tahmini tarih oluyor da arkadaşımız ne zaman tarih verdi diyor ya net bir tarih yok demek istedm
Asya011 Verenler tahmini doğum tarihi diyerek veriyor normal doğum da . Doğal akışında beklenen doğum haftasını ultrason gösteriyor aynı bu uygulamadaki gibi 40. Hafta olan tarihi söylüyorlar
SevvaallEr Aynen normale gün vermiyolar, eğer ki sen hocanla ben sezeryan olmak istiyorum hocam dersen ki o bebeğin gelişim durumuna göre bir hafta gün belirliyor 🫠
crazymommy Tahmini doğum tarihi 40 haftadır sen 32 haftalıksan ben sana söyleyeyim tahmini doğum tarihini 10 Ocak 🤗
hsrtt_ Gizem2211 şu anlık normal doğum gibi ilerliyor sürecim ama doktorum bir tarih vermiyor veremez çünkü nereden bilsin.Sadece normal doğum gibi şu anlık ama çatı muayenesinden sonra daha ayrıntılı konuşuruz dedi şu an 35+3 teyim.Son haftalarda belki duruma göre bir şey söyleyebilir.
crazymommy Hazalaskin Onu doktorun vermesine gerek yokki. Her uygulamada yazıyor. Ya da 40 hafta olarak kendimiz hesaplayabiliyoruz. Mesela bu arkadaş 32 haftalıkmış. Tahmini doğum tarihi 10 ocak. Yani doktorum vermesine gerek yok. Sezeryanda doktorlar 37-38-39. haftalarda yapabiliyor duruma göre net tarih veriyor normal doğumda net tarih yok tahmini var onu da doktor vermiyor yani zaten belli 🌸
Hazalaskin crazymommy hayır belli değil bebeğin gelişim durumuna göre değişebilir mesela bebek gelişimi öndedir tarih geri atar bunu ultrasonda yapılan ölçümle karar verebilir. Bebeğin gelişimi geridir yine tarih değişir. Her gittiğinde bile değişebilir. Son adet tarihini bilmeyen gebeler oluyor benim gibi mesela doktor tamamen bebeğin gelişimine göre hesaplama yapıyor son adet tarihine göre değil
hayalim35 Gizem2211 tahmini tarih tek oluyor o da ultrasondaki gelişime göre oluyor ultrason kağıdında yazıyor genelde bizim 23 nisan gözüküyor 😂🤭