Yarendemir_q merhaba bende 36+5 im ve önceden bende korkuyordum bu arada ilk doğumum olacak , benimde doktorum normal doğum gözüyle bakmıştı. Ben korkularımı önce hafızamdan söküp attım sonuçta anne olmak kolay değil diyerek , şimdi de inşallah normal olur diye dua ediyorum sezeryan da çok sıkıntı çekeceğim çünkü yatıyorsun dikiş yüzünden hemen kalkamıyorsun tuvaletini yapamadığın için sana iki farklı boru tarzı şey takıyorlar ve göbekteki dikişlerin iltihap kapması da çok sakıncalı bide tamamen kendi öznel düşüncem olarak ben bıçak altına yatıp sindirim sistemime kadar çıkartılıp tekrar konulsun istemiyorum normal doğum da zor olacak elbette ama bunun farklı tarzları var mesela suda doğum için daha iyi deniyor özellikle annenin kaslarını gevşetmesi ve bebeğin stresten uzak rahat doğması için özel hastanede yapan vardır diğer türlü de illa herkeste dikiş atılmıyormuş atılırsa da bölgede ki yırtık küçük bir kesik gibi olduğu söylendi doğum yapmış dikişli bir anneden öğrendim ona 3 dikiş atılmış 1 bilemedin 2 haftaya idrarınında sayesinde kendini toparlıyor öyle acısı çok olmuyormuş ayrıca bölgeye pansuman tarzı bir şey yapman için de ilaç veriyorlarmış genelde , hayırlısı sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin Allah inşallah 💗