Bendis Meneksem Altan muayne olabilirsin birşey olmuyor korkma ama gidip iğne olman lazım İhmal etme bana Pruluton depot iğne verdi hafta 1 onu oluyorum
Meneksem Bendis 3 gündür 3 özel 2 devlet hastanesine gittim fakat hiçbir müdahale yapılmadı alttan muayeneyi de şu yüzden istemedim bi önce ki gün gittiğim doktor kırmızı değilse alttan bakılmaz dediği için korktum
Lavinya24 Meneksem benim 8.haftaya kadar sürekli kahverengi akıntım vardı. Ağrım sızım yoktu bebekte de hiçbir sorun yoktu. Kanama alanım da yoktu. Sonra kendi kendine geçti ağrı sızı yoksa ve kırmızıya dönmüyosa akıntınız korkmayın olabiliyor
Meneksem Lavinya24 kırmızıya dönmedi henüz inş da dönmez kasıklarda ağrı ve sızı oluyor siz ilaç kullandınız mi
Meneksem Bendis bugün 3. günüm hala tuvalette peçeteye geliyor canım öğlen yine gittim doktora hiçbiri de ilaç vermiyor kendimi suçluyorum ya geç kalırsam diye
Lavinya24 Meneksem benim 13.haftaya kadar hep alttan muayenem oldu riskli bişey olsa doktorlar bakmaz bence
Bendis Meneksem Sen bir sonraki gittiğin doktora progestan iğne istediğini söyle bence Nasıl vermediler anlamıyorum Genelde hemen veriliyor
Lavinya24 Meneksem benim tüp bebekti ilaç kullanıyodum zaten mecburi progestan iğne kalçadan ve göbekten iğne. Doktorum sabırla bekliceksin kafana takmadan çünkü her şey normal gözüküyo demişti çok şiddetli ağrı ve kırmızı kanama olmadığı sürece
Momofelisa Meneksem canım çok fazla ultrason kontrolü de bebek için iyi değil. Bir önceki hamileliğimde kontrolden sonra lekelenmem kırmızıya dönüştü doktorum ultrasondan olmuştur demişti. Yani sürekli ultrasona girme. Eğer için rahat etmiyorsa kendin progestan fitil al kullan. Hiç bir zararı olmadığını bütün doktorlar söylüyor zaten.
Meneksem Lavinya24 benimde şu an da kendimi teselli ediş şeklim kırmızı bi kan olmaması hayırlısı diliyorum
Meneksem Lavinya24 aslında bende öyle düşünüyorum sadece kendi doktorum şu an gerekli değil dediği için korktum doktorda tepki gösterip iptal etti
Meneksem Momofelisa bunu da ilk defa duydum canım işte lekelenmenin neden olabileceğine dair bir şey demedikleri için doktor doktor gezdim ağrımda olduğu için endişeleniyorum tansiyonum da 8/4 beden olarak da iyi hissetmiyorum biraz kendimi toparlamam açısından serum rica ettim onu da vermediler
Bendis Momofelisa canım öyle değil işte benim lekelenmeyle başladı fitil şeklinde progestan kullandım kanamaya cevirdi Doktorum fitili hemen kesip iğne verdi. Doktora sormadan bu tarz öneriler riskli
Momofelisa Meneksem gebeliğin ilk aylarında tansiyon düşüklüğü normal. Normalde de tansiyonun düşük seyrediyorsa çok daha normal, endişe etme. Ama biran önce fitil yada iğne progestan desteğine başlaman gerektiğini düşünüyorum. Doktor kontrolünde tabiki.
Momofelisa Bendis aa fitilin kanamaya çevirdiğine ilk kez şahit oldum. Tabi haklısın yine de herkesim durumu farklı öneri de bulunmamak lazım.
Meneksem Bendis bende onun için 3-4 doktora gittim aslında kime sorsam fitil kullanmış insan ister istemez endişe ediyor
Meneksem Momofelisa bu kanamadan sonra düşüş oldu tansiyonum da üzüldüğüm içinde olmuş olabilir yarın başka bi özele daha gideceğim inş orası doğru düzgün muayene edip bi açıklama yapar