minimix Eda3838 çok saçma ama bana en iyi gelen şeyi söylüyorum sakız. Farenjitim var ve öğretmenim konuştukça daha çok öksürük krizine girerdim ve aylarca sürerdi öksürmeye başladığımda ağzıma minik bi sakız atıyorum sadece orada dursun diye boğazımı hep nemli yumuşak tutuyo kurutmuyo. Öksürük başlayınca 1-2 yudum su içip sonra sakız çiğnemeye devam ediyorum ama hep ağzımda duruyo çok faydasını gördüm
Mihrimavi minimix doğru söylüyorsunuz tükürük ürettiği için bana da iyi gelmişti boğazım hep ıslak kalıyordu ve daha az öksürmeme ve boğazımın daha az acımasına neden oluyordu
Eda3838 minimix bende öğretmenim bir hfta sonra okul açılınca bağırdıkça daha çok azıcak diye korkuyorm.:(
Mihrimavi Eda3838 canım çok üzgünüm ama şiddetli öksürük tam 20 gün boyunca devam etti ne yaptıysam geçmedi çok pis bir salgın var 1 ayı geçti hala boğazım tam iyileşmedi ama öksürük geçti zencefilli pastil almanı öneririm aktardan o dönemlerde inanılmaz kasık ağrısı ve sancılarım olmaya başlamıştı çok korkuyordum bebeğime zarar gelecek diye öksürük geçtikten 1 hafta sonra sancım geçti bebeğimin hareketleri düzeldi
Eda3838 Mihrimavi malesf evet çok pis bi salgın var once eşim kaptı nekadr dikkat edersek edelm aynı evde oluncs bende kaptım üç dört gündür güya tatildeym burnumdan geldi mahvoldum artk naptıysak faydası yok boğazm tahriş oldu iyice öksürmekten:(
Mihrimavi Sevgi22 pekmez gebelikte çok önermiyolar gebelik şekeri dolayısıyla eğer gebelik şekeriniz yoksa birşey diyemem
Eda3838 Mihrimavi bir kaşık alıyorm pekmez tereyağı az limonla dayanamıyorm yoksa hoş onunda çok faydası olmaso ama artk bebeğim zarar görück diye endişe ediyorm :(
ksegulsenn Canım bir yemek kaşığı pekmeze yarım limon sık , karıştır ve onu ikiye bölüp iç , üstüne kesinlikle su içme , bana dua edeceksin Organik pekmez olduğu sürece hiç bir şekilde zararı olmaz , ben böyle kestim öksürüğümü
Eda3838 ksegulsenn pekmez bebeğe zarar verebilr şekerden ötürü diye yazılmışta acaba skntı olur mu ondanda korkar oldm şimdi :(
Newmom03 @“Eda3838”#p30249621canım bende öksürükten çok çektim en son gece yatmadan önce ayağımın altına vicks sürdüm çorap giydim ve yattım sabah kalktığımda öksürüğümden eser kalmadı çook işime yaradı mucize gibi bişeydi 🙏
Esragokisa Eda3838 taze zencefil,limon ile çayını yapıp birazda bal ile iyi gelebilir.karabiberde ekleyebilirsin.ilaveten zencefil limonlu pastil alabilirsin.
Gizemyade Ben 2 gebeliğimde de öksürükten çekmiş biri olarak çözümü buldum kesinlikle KOZALAK ŞURUBU doğal hiç bi zararı yok geçen hafta çk kötüydüm sadece 2 günde kesti
Mihrimavi Eda3838 aktarda satılan zencefilli zerdeçallı pastil var gün içinde tüketin boğazınıza iyi gelecektir bide ayva iyi geliyor
Newmom03 Eda3838 valla bilmiyorum araştırıken buldum denemekten zarar gelmez dedim sürdüm sabah öksürük sıfırdı
Drnzgn Eda3838 korkma canım olsurmekle bebeğe hiç birşey olmaz ben sabahlara kadar kustum doktora sormuştum zararı olur mu diye öksürmek kusmak bunlarla bebeğe asla bişey olmaz sadece çok zorlarsan sen ağrı yaşarsın demişti oksurek için tavsiyemdir pekmez kararbiber karistirio iç ılık suya pekmez karıştır oksurdugun zaman bir yudum al iyi geliyor
Eda3838 Drnzgn pekmez şekerli ya zarar verir mi peki henüz 15+6 haftalığım . Şekerim kan tahlillerinde normal seyrediyor ancak şeker yüklemesi falan yapılmadı henüz sıkntı olmaz değil mi . Birde karabiberle pekmezi deniym olmazsa
Eda3838 Drnzgn bebeğim zarar görmüyor o zaman değil mi çnkü artk kasıklarımda öksürdükçe ağrı hssediyorm :(
nerminnn_ Eda3838 limon bal sarımsak karıştırıp yut 3-4 tatlı kaşığı bal 2-3 diş çiğ sarımsak küçük doğra 5-6 damla limon ve büyük plastik kaba su koyup buzlukta dondur buz haline gelince cam bir kaba koyup başucuna koy
Zeynepbugra Eda3838 evet hamileyken kullandım bende kendi doktorum verdi zaten doğal bi suruptu doktorunuza sorun isterseniz