Minikperi SeherYILDIZI2746 iyi de cevapları beğenmiyosunuz ve bildiğinizi savunmaya devam ediyosunuz bizim fikrimize ihtiyacınız yok demek ki 😅
SeherYILDIZI2746 meral12- bu düşüncene bende katılıyorum ve kuracağım Allah nasip ederse hayırlısıyla sadece aklıma takıldı buraya yazdım ama öyle yorumlar geldi ki neyse Allah’ın takdirine kalmış birşey
Parsmommy SeherYILDIZI2746 tamamda burda yöresel konuşmuyoruz ki genel bir forum normal Türkçe olan kelimeleri seçebilirsiniz. Yani burası sadece sizin memleketinizde yaşayan insanların olduğu forum değil
SeherYILDIZI2746 Parsmommy anlamadığınız soruları veya cümle içerisinde bilmediğiniz kelime varsa o postu es geçin bence çünkü herkesin benim gibi açıklama gereği duyacağını zannetmiyorum 🥰
SeherYILDIZI2746 e_blue_sky_a hayır tabiki Allah korusun ama kurmak istedim ve bu tarz bir cümle duyunca aklıma takıldı buraya sormak istedim adı da Zeliha Allah nasip ederse hayırlısıyla kurucam sonuçta takdiri ilahi
e_blue_sky_a SeherYILDIZI2746 Zeliha hoş isim. Nostaljik geldi bana, severim eskileri… koy bence de bu ismi gayet güzel
Karbaby SeherYILDIZI2746 aynı değil yanlış bunlar. Bir de aynı diye savunmayın bildiğiniz anlatım hatası bu.
2cat1baby SeherYILDIZI2746 Ben onu bir çok kişide gördüm.Bizzat kendi ailemde hatta gördüm koymayın bence cidden o denilen çok doğru.Annenizin adını yaşatmak istiyor olabilirsiniz ama bunun başka çoook yolu var,bebişinizin adı kendine has olsun☺️
Karbaby SeherYILDIZI2746 isim kurmak diye bişey yok ama isim koymaktan bahsediyorsanız hayır koymayın.
Karbaby asell13 fark etmiyor diye bir şey yok Türkçeyi doğru konuşmak bizim sorumluluğumuzda özellikle anneler olarak.
SeherYILDIZI2746 Karbaby benim postumun altına bunları yazacağınıza gidip kendinize post açıp orda anlatsaydiniz ben böyle konuşuyorum anlamayan postu es geçsin rahatsız oluyorsanız sayfamdan çıkın o zmn
asell13 Karbaby herkes de türk dil kurumu oldu hanginiz akıcı net türkçe konuşuyorsunuz merak ettim şimdi
Karbaby SeherYILDIZI2746 hiç alakası yok kendi yöresine ait konuşma tarzı istemiyor kimse ortak dilimiz olan TÜRKÇE doğru konuşulsun istiyor duyarlı insanlar sadece.
Karbaby SeherYILDIZI2746 ben zaten doğru ve düzgün yazmayı biliyorum ayrı bir post açıp ispatlamama gerek yok ama keşke siz hatanızı düzeltecek kadar bilinçli olsanız ama beklediğim bir tepkiydi sorun yok😂
Zeynepli12345 SeherYILDIZI2746 İsim enerjisine çok inanan biriyim asla koyma derim benim çevremde de var örnekleri . Ya huyunu ya yaşantısını ya da hastalığını bi şekilde alıyorlar. Eşime dedesinin adını koymuşlar dedesindeki hastalık eşimde de var ailede başka kimsede yok bu bir tesadüf değil. Hatta bi ünlü var kızına annesinin adını vermişti annesi de kanserden ölmüştü o ünlünün kızındada daha küçücük yaşta kanser çıkmıştı.