Zedaa İki gündür tansiyonum bu şekilde özellikle bugün takip ettim 14/7 altına düşmedi. Bu durumu yaşayan yada bilgisi olan var mı?
Ankara-58 Zedaa benimde cnm 30 haftada 2 gün yükseldi tansiyonum tuz kesin ödemeniz var mi yada baş agrisj
tugcesakzci Zedaa gebelikte yüksek tansiyon iyi değil canım doktoruna git mutlaka gebelik zehirlenmesi belirtilerinden birisi yüksek tansiyon, ödeme vs de varsa hemen git ne olur ne olmaz
nzlbrn Zedaa Acil nstye alırlar siz anlamazsınız ama bebeğin oksijenini azaltır yüksek tansiyon hemen doktora gidin yatış verebilirler ben ebeyim
Zedaa Önceki gün mide bulantım olunca ölçüp farkettim aslında. Dün baş ağrım olunca bidaha bakınca yüksek olduğunu fark ettim. Bugün de bilerek takip ediyorum yine aynı şekilde. Bulantım yok fakat baş agr var. Çok ödemli değilim elim ayağım şişmedi
Ankara-58 Zedaa benimde baş ağrım gözüme vuruyordu canım sonra aklıma tansiyon geldi ölçüm 2 gün yüksekti ödem bende de yok idrar protein kaçak baktı kaçak cikmadi ama normal belkide cnm son aylarda ben tamamen tuz kestim doktoruma dedim 13 8 birseu demedi inşallah daha da yukselmez
nzlbrn Ankara-58 13 8/9lu tansiyonlar sınırda normaldir 14lü tansiyonlarda takip edilir anlık yükselip düşerse bebeğin oksijenlenmesinde de sıkıntı yoksa tansiyon düştüğünde sorun yok denilir ama diyete devam etmeniz ve sürekli tansiyon takibi yapmanız lazım yediklerinizden stresten yükseliyor olabilir zehirlenme derecesine gelmeden mutlaka ölçümlerinizi sürekli yapın ve bebek hareketlerini takip edin
nzlbrn Ankara-58 onu bilemem gözün kendisiyle alakalı olabilir ağrı falan olursa tansiyonu ölçün mutlaka 😊