40 haftalıkken kontrole gittiğimizde doktorum suni sancıyla doğumu başlatmak için 4 gün sonrasına yatış verdi fakat ilk doğumda suni sancıyla doğum yaptığım için ve suni sancı sebeplerini artık bildiğim için biraz daha beklemek istedim ve yatışı kabul etmedim .perşembe günü kontrole gittim bebeğimin suyunun iyi olduğunu her şeyin yolunda olduğunu söyledi ama pazartesiye kadar bekleyeceğini daha fazla beklemek istemediğini söyledi ve bu süreçte her gün nstye girmemi istedi. Ben de cumartesi günü akşam yine nstye girmek için eşimle ve kızımla birlikte hastaneye gittim. Ama çekilen nstyi doktorum beğenmedi ve bebeğin çok aktif olmadığını yatışımıyapmak istediğini ve ertesi gün suni sancıyla artık doğumu başlatmak istediğini söyledi çünkü 40+6’daydım 😂Bu süreçte bir kere alttan muayene ettiler ve açıklığım 2 santimdi.Ama hiçbir şekilde sancım yoktu o yüzden eşimle çok kararsız kaldık yatışı kabul ettik.Ara ara nstye bağlandım nst iyiydi kızım hareketlendi ki zaten belli saatleri vardı ben biliyordum ama doktor ikna olmadığı için riske atmamıştım.Sabah olmasına rağmen hiçbir şekilde karar veremedik doğum için çıkmak istersek de rıza belgesi imzalamamız gerektiğini söylediler yani ölüm de dahil her türlü sorumluluk bize ait olacaktı😔Ben her şeyin sorumluluğunu alıp çıkmak istediğimi söyledim sonrasında doktorum benimle görüşmeye geldi ve durumu anlattı artık her an risk olduğunu içerde neler olduğunu bilmediğimizi nst iyi olsa beni zaten göndereceğini söyledi o yüzden daha fazla risk almayarak kabul ettim .Saat 10:00 gibi suni sancı vermek için hazırlıklara başladılar fakat bu arada yavaş yavaş da kendi sancım geldi 🙈ama sancılarım düzenli değildi sancılarımın düzenli hale gelmesi için serumla çok az suni sancı vermeye başladılar ama benim sancım zaten çok arttığı için doktorum suni sancıya gerek olmadığını ve suni sancıyı kesmelerini söyledi. Bu süreçte sancım başlar başlamaz önceden aldığım Meryem ana otunu suya koydum ve Meryem suresini,7’şer kez Felak,Nas,Ayetel kürsi ve Fatiha suresini suya okuduk. Elbetteki bunu inanarak yapmak çok çok önemli.Eşimin söyledigine göre Meryem ana otu suda açıldıkça benim de açılmam olmuş .Sancılarım düzene girmeye başladı .Eşim hep yanımdaydı ,yanımda başka kimseyi istemedim .Annemlere de biz çağırana kadar gelmemelerini rahat edemeyeceğimi söyledim .Koridorda yürüyüş yaptım ,pilates topuyla egzersizler yaptım ve duşa girdim. Ve vakti gelince beni doğumhaneye aldılar ve 15 dakikalık bir süreç sonunda çok şükür kızımı kucağıma aldım .Bu süreçte plasentayı rahimden ayırma işlemini,kordonu geç klempleme işlemini ten tene teması her şeyi çok güzel bir şekilde yaşadık.Yani ilk kızım da yaşayamadığım her şeyi yaşadım diyebilirim ve hiç istemediğim suni sancıya gerek kalmadan doğumumu gerçekleştirdim çok şükür ve anladım ki gerçekten her doğum kendine özgü birinci doğumla ikinci doğum arasında bile fark varken kişiden kişiye bile her doğum hikayesi farklılık gösterir.ikinci doğum olmasına rağmen gebe okuluna katılmamın bu süreçte etkisi çok büyük .Hamilelik sürecinde egzersizlerimi ,perine masajını,normal doğum için paylaştığım çayları ve diğer şeyleri hep yapmaya çalıştım.Diyeceğim o ki siz kendinizi nasıl rahat hissedecekseniz doğum sürecini de ona göre şekillendirin,yanınızda kim varken rahat edecekseniz sadece o gelsin ,bu süreçte mahremiyet ve rahatlık çok çok önemli.sizlere önerim kimseyle kıyaslamaya asla girmeyin.Her doğum kendine özelmiş çünkü🥰Hepinizin çok güzel doğum hikayeleri olur inşallah Rabbim herkese bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin🤲🏻🤲🏻 😘😘❤️❤️
👉🏻👉🏻Ve lütfen kendinizi korkutmayın,her şeyi akışına bırakın ve bebeğinizi kucağınıza almanın hayalini kurun sadece🥰Sizleri seviyorum canım anneler ❤️❤️
Bu arada geç yazdığım bir doğum hikayesi oldu kızım şu anda altı aylık Instagram‘da hamilelik zamanımda da paylaşım yaptığım bir sayfam var şu anda da çocuk gelişimi ile ilgili paylaşımlar yapıyorum çocuk gelişimcı olduğum için Doğumla ilgili ve bebek gelişimi ile ilgili merak ettikleriniz için sayfama bakmak isterseniz buraya bıraktım anneliginnherhali