nurmutut Hamilelikte özellikle göz üstü ve altında egzema çıktı, yanaklarım kırmuzı küçük küçük iz var, bu durumu yaşayan var mı? Ne kullandınız, ne önerirsiniz? Moralim çok bozuldu
Tatunya nurmutut Kaçıncı haftanızdasınız? Üç ay sonunda ilaç kullanabilirsin diyen doktorlar oldu ben 4 buçuk ay dayanabildim ilaçsız durmaya. Berbat haldeydi elimdeki egzama. 1 hafta düzenli kullandım şimdi bayağı iyi durumdayım. Siz yine de ilaç için doktorunuzun tavsiyesine uyun. Benim gibi çok da geciktirmeyin. Krem merhem vs. zarar verir diye korkup kullanmıyoruz ama egzamada ihmale gelmiyor. Bence yaşattığı stres bebeğe çok daha fazla zarar veriyordur. Ayrıca kortizonlu krem kullanımının çok çok az miktarda kana karıştığını asıl zararlı olanın kortizonun hap formu olduğunu bizzat doktorum söyledi.
Baahar4549 nurmutut bepanthol sensiderm kullanıyorum. Kortizon içermiyor ve çok iyi geliyor. Tavsiye ederim.
kubraytekinayan Tatunya egzama içinmi hap kullanıyosunuz memnun musunuz ? Hap geçiriyor mu egzamayı ben kaç senedir çekiyorum mağlesef kortizonlu krem kullanmaktan bıktım artık sürüyorum geçiyo bi müddet sonra sıkılıp bırakıyorum tekrar çıkarıyo mağlesef ? Hapınızın ismini öğrenebilir miyim ? Doktoramı Gösterip önerirse eğer bende yazdırıyım ☺️ geçmiş olsun sizede bu arada ☺️🤲
Tatunya kubraytekinayan Yok ben hap olarak kullanmıyorum. Zaten hamilelikte hap formunda kortizon kullandırmıyor doktorlar. Çok zararlıymış. Ben de krem kullanıyorum. Tamamen geçene kadar ilacınızı kullanın yoksa tekrar ediyor. Geçince de her saat çok iyi bir nemlendirici kullanarak cildinizi rahatlatın. Başka yolu yok görünüyor gebelikte. Mesela benim kaşlarımda bile oluyor. Kaşlarıma cerave krem sürüp mini kaş fırçasıyla iyice yediriyorum. Bunun gibi çözümler bulabilirsiniz kendinize.
nurtenak Benim de hep geçmeyen egzemam vardı ama sadece saç diplerimde o da kortizonlu kremle geçiyodu. Hamilelikte iyice azıp hayatımda ilk defa yüzüme geldi. Göz kapaklarım burun kenarım çenem alnım her yerimdeydi. Burda birinin yazdığı şeyi denedim ve geçmeye başladı. Arada yine azıyor ama en azından beyaz pul pul olmuyo hem de doğal hiçbir zararı yok. 10-12 tane beyaz kuru dutu biraz suyla 6-8 dakika kaynatıp ılıdıktan sonra olan yerlere sür ve yıkama. Allahın izniyle geçecektir. Eğer saçında varsa Vich’nin Dercos şampuanı var. Saçımdaki egzama da bununla geçti. Dermatoloji doktoru önermişti bunu da.