Biraz uzun olabilir detaylıca anlatmaya çalışacağım 🙈
Kronik hipertansiyon sebebiyle perinatoloji takipliydim gebeliğim boyunca perinatoloji bölümünden çok çok memnun kaldım. İlk doğumumu özelde yapmıştım ama orda bile bu kadar dikkatli düzenli takip yoktu bence ki 33. Haftada doğum yapmak zorunda kaldım. Tansiyonum sebebiyle 36+6 da mecburi sezeryana alındım burda gördüğüm kötü yorumlardan dolayı ters birileriyle karşılaşmaktan çok korkuyordum ama asla umduğum gibi olmadı
Doktorum doğum için kağıdımı verdi acilden nst tahliller alınarak servise çıktım odaya 2 hemşire 2 stajyer geldi damar yolu açılıp serum takıldı ve sondayı taktı hemşire stajyerler izledi ben rahatsız olmadım açıkçası sonuçta onlarında bi şekilde tecrübe edinmesi gerekiyor hepsi bayandı bu arada serum takılırken refakatçim geldi ve sonrasında doğum için sıramı beklemeye başladım aşağı saat 13:00 civarı indirildim benden önceki ameliyatta komplikasyonlar olduğundan dolayı 1.5 saat aşağıda bekledim ameliyathane ekibi çok çok iyiydi hepsi pozitifti benim şansıma mı bilmiyorum 😅sorduğum bütün sorulara cevap verdiler baya baya muhabbet ettik hatta bebeğim doğar doğmaz temizleyip hemen yanıma koydular 🥰 deri altı dikiş tekniğiyle dikişim atıldı bütün doğumu üzerimdeki ışıklardan izledim çok korkutucuydu önden bebeğim çıktı 10 dk sonra felanda beni servise aldılar doğum yapıldığı zaman baba yarım saatliğine geliyor sonrasında günde 2 ziyaretçi hakkınız oluyor akşam saat 8 gibi yürümeye kalktım personel abla çok çok yardımcı oldu Allah razı olsun öncesinde kayısı suyu hazırlamıştım onun sayesinde ilk gün gazımı çıkarabildim 2. Günde büyük tuvaleti yapmıştım gaz çıkışı olmadan hastaneden çıkarmıyorlarmış bilginize
48 saatin sonunda bebeğime taburcu onayı verildi ama tansiyon hastalarına 72 saat müşahade veriliyormuş ben zaten kronik rahatsız olduğumdan tedavi ret verdim imza atarak çıkış yaptım memnun kalmadığım tek nokta çıkış için çok beklememiz oldu bir doktor imzası için nereden baksanız 7-8 saat bekledik onun haricinde çokk memnun kaldım orada doğum yapacak olup kötü yorumlara denk gelenlerin içi rahat olsun diye yazmak istedim 🌸🫶🏻