Herkese merhaba, 2 kasımda doğum yaptım ancak yazabiliyorum. Bebeğimin başı ilerde olduğu için doktorum normal doğum şansımın giderek azaldığını suni sancıyla 39+5 te doğumu başlatmak istediğini söyledi. O zamana kadar da 2-3 cm açılmam vardı ama sancım yoktu. 2 kasım sabahı saat 7de suni sancı verilmeye başlandı saat 9da açılmam 5 cm oldu ben çok rahattım suni sancı hiç etki etmedi nerdeyse sadece hafif regl olcakmışım gibi bi ağrı hissi o kadardı. saat 11 gibi açılma 6 cmdi ve suyumu patlattılar o andan itibaren inanılmaz bi şekilde sancılar başladı epidural istedim yapıldı ama sanki bana hiç etki etmedi anlamadım. Burda herkes epiduralden sonra kuş gibi olduğunu yazıyordu ben yerlere yattım sancıdan resmen. Neyse ki açılmam hızlı ilerledi ama o kadar karnım açtı ve yoruldum ki ıkınmak çok zor geldi yaklaşık bir saat ıkındım. En sonunda doktorumun verdiği gazla son gücümle ıkındım ve pamuğum 14.14te dünyaya geldi🥹 sıcacıktı koynuma verdiler o hissi anlatmak mümkün değil. Daha sonra dikişlerim atıldı hem bebeğim iç tarafı yırtmış hem de doktorum kesi atmıştı. Şu an 10 günlük olduk nerdeyse dikişlerim hala acıyo ama ayaktayım iyiyim çok şükür. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah doğumun her türlüsü inanılmaz bir deneyim ❤️