Herkese merhabalar,
Bende 38+5 te kızımı sezeryan sonrasi normal suya doğum ile kucağıma aldım. Doğumum Pendik Medipol Hastanesi Aytakin hoca da gerçekleşti. Ebe olarak Cavide Ebe ile anlasmistim.
ilk doğumumda normal doğumu çok istedim fakat oğlumun kilosu ve kafa çapı ileri haftada olması sebebiyle o zamanki doktorum doğumun çok zor olacağını vakum gerekebilecegini, kesi vs çok olabileceğini söyleyerek beni vazgecirdi.
Bunlardan sebep bu hamilelegimde çok fazla doktor değiştirdim önce tıbbi gereklilik olmadan sezeryana sokmayacagindan, gereksiz müdahalede bulunmayacagindan emin olmam gerekiyordu.
Gel zaman git zaman 37. hafta doktor kontrolumde rahim agzinin yumusadigini 1- 2 cm aciklik oldugunu soyledi
- haftaya girdiğim gibi grip oldum oğlumdan kaynakli uykusuz geçen bir gecenin ardından 38+3 de duzensiz kasilmalarim başladı ama anlamadım Cavide ebeyi arayip yaşadıklarımı anlatınca kasılmalar baslamis dedi yine uykusuz ve plates topunda geçen bir gecenin ardından 38+4 te Cavide kabine çağırdı 3 cm açıklık ve nst de sanci çıktı çok sevindim en azından kasilmalarla açılmam olmuştu yapmam gerekenleri öğrenip yanından ayrıldım plates topu bolca duş ve sıcak su torbası ile aksam üzeri sonunda sancılar 2 dk da bire düştü ve Cavide geldi 🤗 Buarada ne yaşayacağımı bilmediğim için epidural ve suda doğum konusunda kararsızdim Cavideyi dinleyip Suda doguma son dakika karar verdim iyi ki de öyle yapmışım 🥹 Cavide geldikten sonra artık daha kolaydi hersey benim için egzersizlerle beni rahatlattı hersey doğal akista ilerledi gercekten yanınızda hem fiziksel hem psikolojik olarak size güven veren birinin olması çok kıymetli 2 saati evde geçirdikten sonra hastaneye onunla beraber girmek bile bana inanılmaz güven verdi… Hastaneye girdiğimizde saniyorum saat 22:00 civariydi 6 7 cm açıklık olduğunu söylediler, Cavide havuzu ve ortamı hazırladı o bunları yaparken Eşim bana destek oluyordu 🤗 Havuz gercekten olayı başka bir boyuta taşıyor herkes gibi benide çok rahatlattı sadece son aşamada bebeğimi ilerletmek için havuzdan cikip farklı pozisyonlar denememiz gerekiyordu tekrar havuza girmekte cok zorlandım ama iyiki herkesi dinleyip tekrar havuza girmişim. sonradan farkettim son aşamada çok zorlanmama ragmen aklimin ucundan sezeryan hic gecmedi ne yalan soyleyeyim baska seyler gecti ama😅. kızımı 38+5 01:57 de kucağıma aldım.. Dogumdan sonraki mutluluğumu ve hafifliğimi kelimelerle anlatmam mümkün degil..Burada hergun pozitif dogum hikayesi okuyordum Benim yolculuğumda bu şekildeydi 9 ay boyunca hikayemi kendim yazmak istedim çok şükür nasip oldu 🫠 Allah tüm gebeleri sağlıkla yavrusuna kavuştursun, kavusanlara da sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.. Sevgiler 🌸