Bsrbyrk Zeynaaa0101 bir kere benim tokluk 140üstü çıkmıştı sonra hemen evde 1000 adım attım 20 dk falan sürdü bi daha baktım şekerime 113 e düşmüştü. Sonra diyetisyenimle konuştum yemekten hemen sonra yürümeye başladım (hava soğuk evde yürüyorum). İlk lokmadan 1 saat sonraki tokluklarım güzel gelmeye başladı. Yani aslında sabah kahvaltıdan önce de belki evde 15-20 dk hızlı tempo yürünse iyi gelir diye düşünüyorum
Zeynaaa0101 Bsrbyrk ya benim de sabah tokluk hemen fırlıyor yoksa akşam dikkat ettim mi en fazla 150 oluyor 10 fazla ölçüyor yani 140. Ama açlıklarım iyi. Yürüyüş anladım yemek yedikten hemen sınra mı Sabah kahvaltıların nasıl da 140 altında geliyor canım benimle paylaşır mısın.
Bsrbyrk Zeynaaa0101 akşam 7 den sonra yemek yemiyorum 8-9 gibi çay kuru yemiş ya da maden suyu içiyorum. Sabah da 9buçyk 10 gibi kahvaltı yapıyorum bol yeşillikli ve çok çok az tam buğday ekmekli ya da yulaf tostlu. İlk lokmadan 1 saat geçene kadar sofrayı topla evi biraz topla ya da süpürge yap derken hareket halinde oluyorsun ya da yine bi 1000 adım atsan evde çok iyi oluyor kahvaltıdan hemen sonra. Bu şekilde yapıyorum
Pamuk Zeynaaa0101 Ben bitter yemiyorum.Hafta da 2 kez süt tatlı yiyorum. Birkaç gün öncesine kadar şekerim çok güzeldi bebek büyüdükçe insülin ihtiyacı artıyor.
Pamuk Zeynaaa0101 Benim tatlı yiyince yukselmiyor yukarıda da yazdım. Saçma sapan şeyler yükseltiyor.
Beklenenim11 Pamuk inşallah benimkide tatlı yiyince yükselmez ben daha ölçüm yapamadım pazartesi doktor göstericekmiş öyle ölçmeye başlıycam ilk tarlı bişey yiyip deniycem🤣
Pamuk Zeynaaa0101 Normal ekmek yiyorum tam buğday çok yükseltiyor. Diyorum ya bu seker çok alakasız bisey🫣
Toprakksx1 1cocuklumom yaptırmayı düşünmüyorum ben açıkcası mantıklıda gelmiyor tatlı şeyler zaten görmek bile istemiyorum bilmiyorum bu konuda bilgi edinirseniz benimle de paylaşır mısınız24+6 olacağız 28.haftaya kadar zamanı var ben bu konuda endişeliyim 🥺
Pamuk Toprakksx1 Pirinç,patates,makarna hiçbisey yemiyor musunuz? Benim hamilelikten önce tatlı ile aram hiç yoktu ailemde seker yok ama bende çıktı. Şekerin risklerini arastirmanizi öneririm.
1cocuklumom Toprakksx1 şeker sadece tatlı şeylerden değil pirinç makarna ekmek vs yaptırmak en iyisi tehlikeli bişey çünkü yüksek şeker
Zeynaaa0101 Pamuk yaaaa ciddi misin. Sabahları 3 dilim yiyorum yanına üçgen peyniri yumurta salatalık vs şeker tavan acaba ekmekten mi? başka gün içinde ekmek yok. Normal ekmek de yükseltiyor ama hele simit felan tavann
Pamuk Zeynaaa0101 Simit çok yükseltiyor. Ama kendin öğreneceksin neyin yükseltip yukseltmedigini.Ben deneme yanilma yöntemi uyguluyorum.
Bsrbyrk Zeynaaa0101 ne simiti 3 dilim ekmeği kız 😁 bugün kahvaltıda ekmek yemedim mesela ben, 1 ya da 2 yumurta muhakkak ya haşlama ya da zeytinyağ ile omlet, domates salatalık maydanoz marul kaşar zeytin beyaz peynir yeşil biber 2-3 tane de ceviz içi böyle yapıyorum kahvaltıları. Yok simit yok patates kızartması bunlar zaten yasak
Zeynaaa0101 Pamuk daha yeni mesela komşum canın olmasın ıslak kek getirmiş yarısını yedim az da gözleme getirmiş onun da çeyreğini yedim 120 çıktı 10 fazla ölçüyor 110 yani
Pamuk Zeynaaa0101 Bak işte sacma sapan bisey😂😂 Bende geçen 2 dilim ıslak kek ve çiğ börek yedim 126 idi🫢🫢
Zeynaaa0101 Pamuk haha aynen, ama sabahki bi yediğim bi şey yükseltiyor. Ya üçgen peyniri ya o buğday ekmeği. Tavsiye vereyim ben tam buğday unuyla krep yaptım oda çok yükseltmedi. Yarın da tam buğday unuyla pogaca deneyeceğim. Sence yükselir mi cok
Pamuk Bsrbyrk Dün çok moralim bozuktu akşam 6 dan sonra bisey yemedim sadece şu içtim.Sabah bir uyandım hayatım kaymış gibiydi.Aclik sekerim 201 olmuş dünyaların suyunu içtim düşsün diye insülin yaptım düşmedi.Acil dahiliye ve kadın doğum doktoruma gittim bir sürü azar işittim gebelik şekeri olanlar akşam saat 10 a kadar ara öğün yapmalıymis.Zaten anlamıştım hergun akşamları biseyler yerdim yemediğim gün alt üst oldum. Yani o sizin sansiniza bence.
Pamuk Zeynaaa0101 Zeytinyağı ile yap pogacayi.O da yukseltmiyor ben Bi arkadaşa yaptırdım günde 3 4 tane yiyordum hiç yukselmedi. Ama disarda ki ekmeğin içine ne katiyorlarsa o yükseltiyor.
Zeynaaa0101 Pamuk aynen, bakacağım ne yükseltiyor anlam veremiyorum bana diyetisyen öğlende kaşarlı tost yiyebilirsin demişti onu yiyince de tavan yapıyor. Ekmekten olabilir evet ama somun ekmek de yükseltiyor bende
Zeynaaa0101 Bsrbyrk ben simit yiyorum demiyorum neyin yükselttiğini söylüyorum 🤣 normal ekmekle simit tavan yapıyor dedim🤣🤣 Patates yükseltir zaten normal şeker o hep. Ama senin açlığın tokluğun kaç çıkıyor haftan kaç
Bsrbyrk Zeynaaa0101 hee anladım 😁, açıklarım 90 altı hep şükür, tokluklar da bir iki defa 140 üstü geldi