Merhabalar. Bugün doktorumun isteğiyle şeker yükleme testi yaptırdım. Etrafımda bilen bilmeyen herkes bir yorumda bulundu. Kendi şeker yükleme testi yaptırmış bir arkadaş bile “şimdi olsa yaptırmadım” diye benim aklımı kurcalayan yorumda bulundu. Hiç gebe olmayan tıpla sağlıkla alakası olmayan kitap makale okumaktan bihaber konu komşu akraba bile olumsuz eleştiri yaptı. “Sakın yaptırma” bilmem ne. Hatta bu dediğim insanlar 2li test için de “Bebeğe çok zararlı sakın yaptırma” diyen insanlar. Çok komik buluyorum. Ben kendi isteğiyle yaptırmayı tercih etmeyenlere eğer araştırmış ve eminse en fazla “ senin kararın” diyebilirim. İnsanımız çok kör cahil yorumlar yağıyor ve geceleri sürekli endişeye sokuyor.
Bu testi yaptıracaklar için sabah aç karnına kan verip sonra şekerli içeceği içtim. Benim doktorum 75 mg olandan yaptırdı. İçeceği içtikten 1 saat sonra ve tekrar +1 saat sonra kan verdim. İçeceğin tadı elmalı Avşar sodanın aynısı bence sadece çok daha şekerlisi. Allahtan bayılma kusma vs yaşamadım ama aç kalmak zor bir durum tabiki. Bir de ben düşük tansiyonluyum ona rağmen eşim yanımdaydı ve sıkıntısız atlattık.
Ben böyle konularda bebeğin doğumunu yaptıracak güvendiğim ettiğim ve sonuçta alanında uzman olduğu için doktoruma güvendim. Neden bebeğe zarar olacak bir şeyi yaptırsın diye düşünüyorum. Herkesin düşüncesine de saygı duyuyorum. Öyle içimi dökmek istedim. 😊😁