Jalovemes Mitan benim evimde 2 tane kedi var 23 haftalık hamileyim çok şükür bi sorun olmadı doktorumda sorun olmucağını söyledi çünkü onlar ev kedisi dışarısı ile temasları yok aşıları tam ve kumunu eşim düzenli olarak temizliyor bu süreçte sadece öpmemeye özen gösterin onlarda evin bi ferdi kendi çocuğumuzdan nasıl ayırabiliriz ki
ekc Mitan Ben size demedim ki, 6tane kedisi olan arkadaşa dedim. Sizin için sadece çok güzel bir tavsiyede bulunmuştum kediniz için toksoplazma testi yaptırın içiniz rahat etsin diye🌸 rica etsem yazdıklarımı yeniden kim etiketlenerek yazıldığını kontrol ederek okuyabilir misiniz🌸
Wafflesgirl Mitan bariz öyle yazmışsınız. Size burda kapacaksınız desek sonuç ortada.. aşılarına dikkat edin yeterli. Ha bide yediğiniz yeşillik:) zaten ondan alacaksınız alırsanız..
ekc Mitan Benim bildiğim igg ve igm değerleri, igg şuanki durumunu gösterir yani geçiriyormusun geçirmiyormusun diye. İgm ise önceden geçirdin mi bağışıklığın var mı diye bakılır. Benim ikiside hep negatif çıkmıştı. Bu yüzden eşim aşırı pimpirikli adamı yorar böyle. Sırf bu yüzden kedimizin kanına baktırdı kedim de negatif çıktı. Ben bunu kesinlikle yaptırmanı tavsiye ederim🌸
Minikperi Mitan hem kedime hem kendime toksoplazma testi yaptırdım ikimiz de temiziz. Aşıları tam olduğu sürece sıkıntı yok. Evde 4 yalındaki kızımla birlikte büyüdü kedim şimdi yine hamileyim.🌸
rabisskocc Mitan valla ben doktoruma söyleyerek kedi sahiplendim gayet te bakıyorum sıkıntısı yok aşıları yaptırıldığı sürece çocuğumla beraber büyür diye düşündüm
Ulkuuuu Arkadaşlar bende de sultan papağanı ve muhabbet kuşu var aşırı tüy döküyorlar.Onlar yenidoğan bebek için sıkıntılı mi biliyor musunuz
Pelinn22 Mitan benim kedim ilk hamile kaldığımda toksokarakati denilen toksoplazma barındırmasına rağmen bana geçmedi. Hem de ne olur ne olmaz diye tekrar tekrar test yaptırdım. Kedimin düzenli iç dış parazitini yaptırdım. Kumunu eşim temizledi. Doktor da veteriner de pazardan aldığın ya da dışarıdan yediklerinden geçme ihtimali daha yüksek dedi. Yani korkmayın :)
Iremkoko Mitan evet bulaşır ama çiğ etten ve sebzeden bulaşma ihtimali daha yüksek tükettiğiniz için söylüyorum ayrıca aşısız hayvandan bulaşır iç dış parazit yaptırıp kumunu siz temizlemezseniz bulaşmaz hayvan düşmanı herkesten nefret ediyorum doktorunuz gıdadan gecebiliceğini neden söylememiş acaba 13 yaşında kedim 4 yaşında köpeğimle birlikte yaşıyorum 35 haftalık hamileyim yani negatif enerji yayan kimseyle muhattap olmam o doktorada gitmem asla
Mrssmugee Mitan toksoplazma yaşadım köpeğim vardı malesef kakasından bulaşıyor Çok sorunlar yaşadım hayvanları da çok seviyorum ama hala dokunmaya korkarım. Kızım için kedi istiyorum onu bile alamıyorum o kadar çok çektim ki malesef kürtaj olmak zorunda kaldım çok dikkat edilmesi gereken bir durum herkesin bağışıklığı aynı değil eğer kediniz varsa kakası ve kumuyla eşiniz ilgilensin ayrıca et tavul sebzeleri ellerinize eldiven giyerek yıkayın onlarda da olabiliyor toksoxplazma sadece hayvanlarda değil
Emiliyaa Mitan 8ayimdayim ve hamile kaldigim gunden kedim benimle ama toksiplazmam falan cikmadi, sadece opmuyurum, seviyorum onunla oynuyorum sonra bir sheye dokunmamish elimi yikiyorum, dikkat ediyorum yani😊
Mitan Wafflesgirl yazılan mesajları dikkatli oku sinir etme beni ben orda anneme dahi vermem yazıyorum
Mitan Wafflesgirl sabahtan beri sanki ben kedimi veriyormuşum gibi konuştuğun için sinirleniyorum haliyle kusurabakma sende