Merhaba kızlar..
Ah ne çok emek verdim burdaki pozitif doğum hikayelerini bende yaşayayım diye.. Yürüyüşler squatlar sıcak duşlar 5. Aydan itibaren düzenli pilates.. Hurma ananas ada çayı.. Bol bol dua.. Kısaca tüm tuşlara basmıştım.. Zor bir gebelik geçirdim ödemler kasık ağrıları gergin bir karın mide yanmaları bulantı kusma enfeksiyon kısaca gebelikte ne sıkıntı varsa yaşadım. Yinede pes etmedim her gün düzenli egzersizleri yaptım..
38+4 iken yavaş yavaş kendi kasılmalarımın düzene girdiğini hissettim hafif bir bel ağrısı ile başladı. 38+6 da sabah nişanım geldi.. Doktorumu aradım bilgi verdim. Kasılmalarımın ne durumda olduğunu sordu 10 dk bir geliyo fakat ağrı sızı çok az hissediyorum dedim. Tamam gel canım hastaneye gel kasılmanda varmış madem bi kontrol edelim dedi. Gittiğimde 2,5-3 cm açılmam vardı. Doktor direk yatış yapalım dedi.. Ama ben ağrı sancı hissetmiyorum.. Suni ile az az destekleriz en fazla 1-2 saate bebeğin kucağında canım dedi. Sevindik kabul ettik.. Saat 1.30 gibi suni taktılar.. Ben hemen pilates topuyla egzersizlerime başladım, bol bol yürüyüş yaptım.. Sancıyı hafiften hissediyordum.. Hatta odada müzik açıp dans bile ettim.. Çok pozitiftim.. Saat 4 e doğru sancılarım biraz zorlamaya başladı ama tolere edebiliyordum yürüyüş çok iyi geliyordu. Gel gelelim asıl meseleye..
Epidural istedim tamam dediler hadi gel doğum haneye taktıralım bi de ıkınma provası yapalım.. ( içimden ıkınma provası ne ki ya dediğimi hatırlıyorum) bu ikinci doğumum.. İlkinde böyle bi terim duymamıştım. Neyse belimde ki ödemlerden dolayı epidural takamadılar. Doğumhanede çatala çıktım ıkınma provası için 🤨 sancın geldiğinde söyle beraber ıkınıcaz dedi ebe sancım geldiğinde elini sokup ıkınmamı istedi.. Fakat ordaki acımı sancımı çaresizliğimi size anlatamam yapamadım.. Ebeye bir daha sancım geldiğinde beni asla ve asla muayene etmemesi gerektiğini asla izin vermediğimi söyledim.. Sancım yokken izin verdim yine eliyle muayene sırasında ıkınmamı istedi ne gücüm kaldıysa ıkınıyordum.. ( bu arada hala açıklığım 5 cm arkadaşlar) arka tarafta diğer ebeler doğum için malzemeleri aletleri falan hazırlıyorlardı.. Bi şeylerin yanlış olduğunun farkına vardım.. Sen açıklığı kendin muayene ile mi yapmaya çalışıyorsun dedim ebeye.. Çünkü içimde parmaklarıyla zorla açtığını hissettim. Evet canım destekliyorum dedi.. Bende böyle olmasın beni odama götürün duşa girerim topta zıplarım falan dedim bu çok zaman alır senin için yıpratıcı olur canım dedi izin vermediler.. Sancım artık beni inletecek derece de zorluyordu. Ebe resmen eliyle her dakka başı rahmi mi açtı 7,5 santime kadar.. Fakat ben artık acıdan bayılmak üzereydim.. Doktorum geldi muayene etti hemde sancı sırasında ve dediği şey ; ay yok ya daha çok yukarda bebeğin başı inmiyor.. 😳😱 bunu duyduğum an artık sancılarım 30 sn de bir geliyordu ve nereyi vurup kıracağımı şaşırıyordum resmen. Beni hemen sezeryana al dedim. Yoksa ölücem hemen hazırlayın ameliyathaneyi dedim.. Doktorda tamam canım sana daha fazla çektirmeyelim bebeğin geleceği yok sanada yazık dedi 😀 şaka gibi. Sezeryan için ameliyathaneye giderken bile acıdan sedyeden düşecek duruma geldim yalvardıö artık yapın şu anesteziyi diye..
Çok şükür uyandığımda tüm o sancı bitmiş sadece karnımda hafif ağrı hissettim. Sevdiklerimin hayal meyal sesini duyuyordum.. Çok güzel bi kızın oldu çok diye.. Kızımı kucağıma getirdikleri an gözyaşlarıma hakim olamadım..
Ben böyle zorlaya zorlaya açılma sağlayan doğum şeklini ilk defa gördüm.. Doğumu doğal seyrine bırakmadıklarını düşünüyorum.. Kendi halimde kalabilseydim normal doğurabileceğimden emindim..
Şimdi önemli olan kızımın kucağımda sağlıklı olması.. Yaşadığım şeyleri unutmaya çalışıyorum.. Bugün 5. Gün karnımda hala biraz ağrı acı var doğal olarak.. Sonuç olarak lütfen normal doğurmak istiyorsanız doğuma çok fazla müdahele edilmesine izin vermeyin.. Herkes sağlıklıca bebeğini kucağına alsın inşallah arkadaşlar ❤🤲🌸