Aynısını ben de yaşadım ilk günler. Bebeğim uyanınca geriliyordum emzirmem gerekiyor diye 🥲 hatta bebeği doktora götürdüğümüz gün acile gidip ebeye, doktora ağlamıştım. Lansinoh, kalkan kullanıyordum ayrıca ama fayda etmemişlerdi. Acildeki ebe sütünü süt ve göğsünü açıkta bırak dedi, 2 3 gün evde üstüm çıplak dolandım sayılır 🤣 yatarken falan hep açıktı göğsüm.
Bebek düzgün tutmadığı sürece yara tekrar eder. O yüzden yakın zamanda bi emzirme eğitimi almanızı tavsiye ederim. Ebebek sanırım ücretsiz veriyor. Hastanelerin relaktasyon klinikleri oluyor. Bebeği kontrol için götürdüğünüzde doktora söyleyin, yönlendirsin sizi. Oradaki ebeler genelde çok iyi eğitim veriyorlar. Uygulamalı gösteriyorlar. En kolay yöntemi meme ucunu bebeğin burun hizasında tutup ağzını açtığında vermek. Başını hafif yukarı kaldırıyor, meme ucu damağına gelmiş oluyor. Bu sayede kahverengi kısmı almış oluyor. Yatarak emzirebiliyorsanız bu şekilde deneyip tutmasının nasıl olduğunu görün, sonra oturarak da bebeğin ağzının o pozisyonu yakalamasını sağlayın. O pozisyonu yakaladıktan sonra rehavete kapılıp bırakırsanız pozisyon kayıyor, bebek yine sadece meme ucunu alıyor. Pozisyonu da korumanız lazım. Yastıklardan destek alabilirsiniz bunun için. Bu kadar uzun anlatmamın sebebi bebek doğru tutarsa yara olsa dahi emzirirken çooook daha az acı hissedecek olmanız.