isum Cak35 yaptırmayacağım, tetanoz aşısından sonra erken doğum yapan çok kadın gördüm, bu riski almak istemiyorum
Cucu_01 Sword vücudum ciddi derecede kabardı ateşim falan da çıktı ama o vücudumun özellikle kollarımın geldiği durun fenaydı.
Zumzugukodummuzzingillatirim Cak35 %1 bile olsa risk, aslında %50dir. Nasıl diyeyim. Mesela ameliyat riski var %1 , ya olursun ya olmazsın, bu yarı yarıya demektir. Eğer düşük bile olsa tehlike çocuğunuz ve canınız önemsizse yaptırmayın.
BirTim Cak35 ben yaptırmadım doktorum önermemişti. Sezaryen doğum yaptım bebeğim 5 aylık çok şükür sorun yaşamadım
Cak35 Tetanoz ne amaçla yapılıyor ameliyat sırasında oluşabilecek enfeksiyonsa neden diğer ameliyatlar öncesi kimseye tetanoz yapılmıyor bir çok tanıdığım ameliyat oldu ama hiçbirine aşı yapalım denilmedi bunu anlayamadım🤔
mrsmom_ Cak35 evet bende nisanda ameliyat oldum yapılmadı 🤷🏻♀️ hemsire dedi ki bebek icin değil kendiniz için koruyucu oyleyse kutaj oldum ameliyat oldum neden hiç dile getirilmedi 🤷🏻♀️
Annesii23 gebeskaplumbaga ameliyathaneler hiç öyle düşündüğünüz kadar steril değil tabiki olanda vardır ama çoğunun olduğunu düşünmüyorum. Ben ilk sezeryan doğumumu özel hastanede yaptım ameliyathane enfeksiyonu kaptım çok zor atlattım. Sonra burun ameliyatı oldum farklı bi özel hastanede onda da aynı şekilde enfeksiyon kaptım . Yani bu riske atılabilir bi durum değil
Gkfdekmmlfdgn Snkakr sorun yaşamaktan değil normalde arıyorlar ya sağlık ocagından onun için sordum aramadılar beni
Snkakr Gkfdekmmlfdgn bazı sağlık acakları aramıyo beni de hiç aramadıkar 😅şu gün gel diyo gittiğimde bende öyle yapıyorum
fatos2404 Cak35 ilk gebeliğimde olmuştum ama şuan bilemiyorum devletin karşıladığı hiç bir şey bana cazip gelmiyor bu benim şahsi fikrim tabi
Barabar Cak35 tetanoza benim Dr da ayni şeyleri söylüyor 10 yıl içinde olduysan gerek yok fakaaat boğmaca hepsinden önemli dedi. Tetanoz difteri boğmaca üçlü aşı varmış ondan uygulayacağız dedi. Sebebi de bu aşının yurt dışında zaten yillardir kullanılan bir aşı olması ama Türkiye’ye son yıllarda gelmesiymis. Boğmaca aşısı yeni doğana 2. Ayında yapılıyormuş. Bu iki aylık süreçte bebeği bizim olduğumuz bu aşının antikorları sütten geçerek koruyormus. Tetanoza çok önem vermedi ama bogmacanin üzerinde durdu. Sağlık ocağında ki ebe de bebeğe nerden bulasacakmis iki ayda boğmaca dedi e bana nerden bulasak tetanoz dedim. Belki doğuma kadar biyerini kesersin birşey batar manasında kaza gecirebilirsin dedi. Bende ikiside ihtimal sayılır sizin söylediğinize göre dedim ve sağlık ocağı elendi. Dr 25 ten sonra kendi kliniğinde uygulayacakmış.
Cak35 Barabar evet benim de youtube da izlediğim de aynısını diyor sizin drla Boğmacayı da içeren 3 lü aşıyı yaptırın yoksa tetanozun bi anlamı yok diyor 3 lüyü yaptırın demesinin nedeni de ülkemizde boğmaca aşısı ayrı şekilde yokmuş o 3 lünün içerisinde varmış o nedenle onu yaptırın diyordu
Gkfdekmmlfdgn Snkakr benim normlde herseyde arıyolar cnm bunda aramdılar pazartesi arayıp sorayım bakayım 😂
Minikruyam Cak35 benim 3 tetenoz asım var ama tarihleri çok düzensiz (yılları) sağlık ocağındaki ebem gene de yaptır dedi Allah izin verirse bı haftaya kendi doktoruma da sorcam yaptır derse yaptırırım inşallah sizde bı kaç kişiye daha danışın