Canım ben doğumunu yapmış taze bir anne olarak geliyorum. Doğumdan sonra buraya çok girmezdim ama senin postunu göreceğim varmış. İlk hamileliğimdi. Hamileyken her gün her saat buradaydım sorular sorular korkular korkular. Doğumdan çok alttan muayeneden korkuyordum o gün gelmesin gelmesin diye diye 38. haftaya kadar alttan bakmadı doktorum. Doktorumdan çok çok memnunum. Her neyse her kontrole gittiğimde söylüyordum doktoruma korkumu o da yapıcaksıın ben sana yardımcı olucaam merak etme yavaş yavaş denicez demişti. Allah razı olsun öyle de yapmıştı. O gün geldi çattı artık bugün denememiz gerek dedi hazırlandım yavaş yavaş önce ellerini bacağıma dokundurdu aynı bunun gibi doğal bir şey sakin ol diye 1 denedi olmadı kastım. Tamam nefes al ver sakinleş tekrar denedi olmadı 3 denedi olmadı yapamadım yani o kadar kastım ki kendimi sonrası ağlamamla bitti zaten (duygusal olarak yani niye yapamadım ağlaması) oysaki her şeyim normal doğum için uygundu ama benim yüzümden normal doğuramıcam diye çok ağladım. Allah razı olsun doktorum tabi ki yine doğurabilirsin böyle acı çekerek feryat figan doğuran da var ama travma kalsın istemiyorum bu şekilde çok zorlanacaksın sezaryen olmanı öneririm dedi kabul ettim mecbur. Sezaryen günü geldi çattı Allahım o ameliyathane ekibi doktorum o kadar iyilerdi kiii ne travması çok güzel geçti her şey. Sonrası da öyle. İlk 2 gün evet desteksiz yürüyemedim ama anne oldum katlanmam gerekti hiçte drama yapmadım o kısmı geldi geçti. Normal doğumdan çok korkuyordum ya belki de o yüzden çok güzel hatırlıyorum sezaryeni. Yani ben varya normal doğursaydım kesin travma kalırdı o alttan bakmalar. Tabi doktorum doğumdan 1 ay sonra gel bu kasma sorununu çözelim ilişkini de etkiler demişti ki zaten etkiliyor ilişkiye bile rahat giremiyorum ki aynı kasma. Tamam demiştim doktoruma gelirim demiştim ama korkudan gidemedim halâ. O konuyu napcam bilmiyorum gidemiyorum. Ama sana sezaryenin çok da kötü bir şey olmadığını söylemek için yazdım. normal doğurup da 40 gün toparlanamayanlarda varmış o dikişlerden falan. Patlayabiliyormuş sonrasında hatta Allah korusun. İşte idrar yaparken yanmalar falan oluyormuş, Doğum sırasında doğum ilerlemeyebiliyor 9-10 saat sancı çekiyon sonra hobaa zorunlu sezaryen. yani normal doğumda çok kolay bir şey değil ki en az sezaryen kadar var. Hatta normal doğum demek bile yanlış geliyor bana sanki diğeri anormal gibi. İkisinde de anne oluyorsun ikisinde de doğum yapmış oluyorsun. Vajinal doğum ve sezaryen doğum demek daha doğru bence. Senin için de hakkında hayırlısı neyse öyle olsun inşaAllah sağlıcakla kavuş bebeğine😍😍😍